Medya
06 Nis 2020 09:01 Son Güncelleme: 06 Nis 2020 10:24

Sözcü yazarından Ahmet Hakan'a 'Albayrak' eleştirisi! "Yok ki o kapasite?"

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin kaleme aldığı yazıyı bugünkü köşesinde eleştirdi.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin kaleme aldığı yazıyı bugünkü köşesinde eleştirdi. 

Muratoğlu, "Zamanın amiral gemisi şimdinin saltanat kayığının yönetmeni çıktı; 'Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu virüs işini, ta en baştan çok ama çok ciddiye aldı' diye yazdı! O almadım diyor, bu aldı diye ısrar ediyor! Acaba ironi yapıp dalgasını mı geçiyor? Yok ki o kapasite? Kesmemiş olacak ki; 'Piyasalara bakıyorum: Sakin, panik havası yok. Sükûnetli bir bekleyiş var' diye devam etti. Tabii piyasalara nereden baktığını söylemedi! Jeneriklik bir sevgi gösterisiydi. Adeta çıtayı yükseltti! Bu mu piyasanın bozulmamış hali? Peki, bundan milletin var mı haberi? Bahsettiği sükûnet kapanan işletmelerin, evde oturan işsizlerin sükûneti…" ifadesini kullandı. 

İşte Muratoğlu'nun "Berat Albayrak’ı en çok benim sevmem!" başlıklı yazısından o bölüm:

Hadi bakalım kolay gelsin. Bir acayip zor yarış. Teşekkür etmek yetmiyor, yere göğe sığdırılamıyor! Tabii ya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı en çok kim seviyor? Pek hesaplı ince iş!

İşte cesaret, işte feraset, işte fazilet, işte fedakarlık… Öyle bir övüyorlar ki; “Berat Bey lütfen kendi makamınızı öven bir yazı kaleme alır mısınız?” diye talepte bulunsanız, o bile utanır böyle ekşi performans göstermeye…

★★★

Nitekim daha iki hafta önce; “Ben, beklenti olarak Türkiye ekonomisinde şu an için bir risk görmüyorum” dedi… Harika beklentiydi! Risk görmüyorsa neyin önlemini alacaktı ki?

Zamanın amiral gemisi şimdinin saltanat kayığının yönetmeni çıktı; “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu virüs işini, ta en baştan çok ama çok ciddiye aldı” diye yazdı!

O almadım diyor, bu aldı diye ısrar ediyor! Acaba ironi yapıp dalgasını mı geçiyor? Yok ki o kapasite?

Kesmemiş olacak ki; “Piyasalara bakıyorum: Sakin, panik havası yok. Sükûnetli bir bekleyiş var” diye devam etti. Tabii piyasalara nereden baktığını söylemedi!


Jeneriklik bir sevgi gösterisiydi. Adeta çıtayı yükseltti! Bu mu piyasanın bozulmamış hali? Peki, bundan milletin var mı haberi? Bahsettiği sükûnet kapanan işletmelerin, evde oturan işsizlerin sükûneti…

★★★

Sahi, insanların sokağa çıkamadığı ortamda nasıl bir panik havası bekliyor? Oradan oraya koşacak insanlar mı hayal ediyor? Vatandaşta panik olacak para mı var sanıyor?

Ne yapacaklar? Yazar kasa mı atacaklar? Demokrasi, adalet askıda… Bırakın yazar kasayı tweet attı diye hapishanede yatanlar var!

★★★

Ne alakaysa yazıyı okuyunca nedense aklıma dondurma reklamı geldi bir anda… Kızgın kumlardan serin sulara… Hani böyle dondurmayı kaplayan çikolata çıtırdıyordu filan ya…

Esas, ekonomiyi bir de yaz aylarında görelim bakalım. Milyonlarca işsizi, kapanan dükkânları, iflas eden şirketleri sakince sayalım. Lütfen dondurmaları eritmeyelim, daha hızlı çalışalım! En çok kimin sevdiğini hemen bulalım.
 

Yazının devamı için tıklayın