Medya
27 Kas 2019 13:10 Son Güncelleme: 27 Kas 2019 13:20

Sözcü yazarı Uğur Dündar neden izne ayrıldı?

'Külliyedeki CHP'li haberiyle sarsılan Sözcü gazetesinde, Uğur Dündar yazılarına bir süre ara verdi.

Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugünkü köşesinde yıllık izne ayrıldığını duyurdu. Dündar, “Değerli okurlarım, Yaz döneminde bile ara vermeden sürekli yazdım. Kısa bir ara veriyor ve yıllık iznimin bir bölümünü kullanıyorum. En kısa sürede yeniden buluşmak ümidiyle… Sevgiyle kalın…” diye yazdı.

Rahmi Turan’ın “Külliyedeki CHP”li yazısıyla sarsılan Sözcü gazetesinde, söz konusu haberin Uğur Dündar’a da geldiği ancak inanmadı için yayınlamadığı açıklanmıştı. Rahmi Turan, yanıltıldığı için özür dilemişti.

Öte yandan “Külliyedeki CHP’li” haberiyle ilgili Uğur Dündar’a da bazı tepkiler gelmişti. Bu tepkilerden biri de Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’dan gelmişti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü köşesinde Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın, söz konusu haberle ilgili “Rahmi Bey’in yazdığına yüzde 100 inansam zaten manşet yapardım. Uğur Bey de yalan olduğuna bu kadar eminse keşke Rahmi Bey’i de uyarsaydı” dediğini yazdı.

Altaylı’nın yazısının ilgili kısmı şöyleydi:

“Hafta sonu Kapadokya’daydık ya, Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da bizimleydi.

Hayli üzgündü.

Rahmi Turan’ın sorup soruşturmadan yazmasına da, Uğur Dündar’ın kendisini temize çekmesine de.

‘Rahmi Bey’in yazdığına yüzde 100 inansam zaten manşet yapardım. Uğur Bey de yalan olduğuna bu kadar eminse keşke Rahmi Bey’i de uyarsaydı’ diye dertleniyordu.

‘Yazıyı niye koydun?’ sorusuna ise ‘Koysan niye koydun, koymasan niye sansürlüyorsun kardeşim derler’ diyordu ki, haklıydı.

Ben de günlerdir bu köşede söylediğimi ona da söyledim orada.

‘Çok takılma. Ne ilk yalan haberdir bu; ne de son olacaktır.’”