Medya
24 Ara 2019 10:29 Son Güncelleme: 24 Ara 2019 11:14

Sözcü yazarı: Her olayın altından aynı kadın çıkıyor!

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın TOGO kuleleri hakkında da bir mücadele verdiğini hatırlatarak “Her olayın altından aynı kadın çıkıyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP Milletvekili Sinan Aygün arasındaki ‘rüşvet’ tartışması devam ediyor.

Aygün, Yavaş ve CHP'li üç belediye meclis üyesi hakkında, TOGO Kuleleri olarak adlandırılan inşaatın 16 Aralık'ta mühürlenmesinin ardından suç duyurusunda bulunmuş ve Mansur Yavaş ve ekibinin, ikiz kuleleri inşaatı için TMMOB lehine çıkan mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmişti. Aygün, ayrıca istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın TOGO kuleleri hakkında da bir mücadele verdiğini hatırlatarak “Her olayın altından aynı kadın çıkıyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazının bir kısmı şöyle:

Ankara'da imar oyunlarıyla kimlere rant sağlandığını araştırdığımızda Ömer Akgül'ün adı öne çıkıyor. Koç Kuleleri'nin imar artışını da Akgül yaptırmıştı. 17/25 Aralık operasyonundan sonra mallarına el konulacağını hesaplamış olacak ki Akgül inşaat işlerini Sinan Aygün'e devretti.

Ömer Akgül'ün imar oyunlarıyla FETÖ'nün önemli önemli finans ayağı olduğu da biliniyordu. Yurt dışına kaçınca, Aygün'ün TOGO kulelerindeki ortağı da Ömer Akgül'ün kardeşi oldu.

Ankara'da plan değişiklikleri, emsal artışları o kadar yaygınlaştı ki Mimarlar Odası Ankara Şubesi kente sahip çıkmak adına önemli davalar açıyor. Ancak zamanında kararlar uygulanmayınca da sorunlar katlanıyor. Bugün TOGO kuleleri görünen ve gündeme gelen konu ama benzer olaylar Çukurambar, İncek, Alacaatlı'da fazlasıyla devam ediyor. O kadar çok sorunlu binalar yükseliyor ki bunlarla başa çıkılması için son derece kararlı, hukuki dayanağı sağlam duruş ve ilgili odalarla da iş birliği gerekiyor.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve arkadaşları, görevinin hakkını veren, mücadeleden yılmayan, güç odaklarının karşısında geri adım atmayan, kararlı bir duruş sergileyen bir isim.