Polemik & Kulis
27 Kas 2019 13:04 Son Güncelleme: 27 Kas 2019 13:17

Sözcü yazarı havalimanından paylaştı! "Basının durumunu özetleyen fotoğraf bu!"

Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul Havalimanı’ndan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Türkiye’de giderek daha tek ses haline gelen gazetelerle ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İstanbul Havalimanı CIP bölümündeki gazetelerin fotoğrafını çeken Zeyrek, objektif bir yayın yapmaktan kaçınan yayın organlarının ücretsiz olsa bile kimsenin ilgisini çekmediğini söyledi.
Zeyrek ayrıca masada Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel ve Yeniçağ gibi AK Parti’ye daha muhalif yayın yapan gazetelerin bulunmamasını eleştirdi.

İşte Zeyrek’in o paylaşımı:

Günaydın,
Bu fotoğrafı sabah İstanbul Havaalanı CIP salonunda çektim.
Sanırım ülkemizde basının durumuyla ilgili her şeyi en iyi özetleyen fotoğraf budur. Salonda 100’den fazla insan var ve masaya konulan “beleş” gazetelere pek dokunan olmamış.
Zaten logoları ayrı olsa da hepsinin manşeti aynı.
Diğer taraftan Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Yeniçağ gibi gazetelerin hiçbiri yok.
Eminim, bu salonu bu gazeteleri çıkaran patronlar, yayına hazırlayan gazeteciler de kullanıyordur. Bu manzarayı gördüklerinde “biz diğer gazetelerle eşit koşullarda yarışmak istiyoruz, bu adaletsizliğe son verin” diye isyan ediyorlar mıdır? Ya da yaptıkları gazetelerin “beleş” olduğu halde o masadan alınmaması, okunmaması konusunda ne düşünüyorlardır?
İnsanların para verip satın aldığı bir gazetenin, devlet şirketinin (@turkishairlines ) -aslında milletin- parasıyla satın alınıp beleş dağıtılan gazeteden en büyük farkı “itibarı” olsa gerek.
Biz gazeteciler bu manzaraya itiraz etmediğimiz sürece hiç bir şey kazanmadığımız gibi, sadece itibarımızdan kaybediyoruz.
Mutlu bir gün diliyorum..