Medya
20 Kas 2019 09:11 Son Güncelleme: 20 Kas 2019 09:17

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'ten bomba teklif! “Damat” Washington Büyükelçisi olsun!

Zeyrek bugünkü yazısında Trump ve Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ arasındaki ilişkiye dikkati çekti.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, ABD Başkanı Donald Trump’ın İstanbul’daki iş ortağı Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ’ın Washington’a büyükelçi olarak atanması gerektiğini savundu.

New York Times gazetesinin 12 Kasım 2019 tarihli nüshasında yayımlanan “Güçle evli damatlar” makalesini okuduğunu belirterek,” Trump'ın Türkiye ile ilişkilerini mercek altına yatırmışlar ve Mehmet Ali Yalçındağ'ın, Trump'ın kızı İvanka ve damadı Kuchner ile iyi ilişkilerinin, kritik rol oynadığına kanaat getirmişler” dedi.

Zeyrek, “NYT gazetesinde yayınlanan makalede ise özetle Trump'ın (ABD devletinin -Pentagon, CIA, Kongre, Dışişleri Bakanlığı- aksine) Türkiye'ye gösterdiği olumlu tavrın, Ankara ile Washington arasında ‘arka kapı’ diplomasisi yürüten ve Trump Ailesi'nin dostluğunu kazanan Yalçındağ'dan kaynaklandığı iddia ediliyor” ifadesini kullandı.

 Zeyrek yazısında şunları söyledi:

 “S-400 krizi orada öylece duruyor. Belli ki ABD ile yaşayacağımız daha çok kriz var. Madem ABD ile ilişkilerimiz sadece Trump ile ilişkilerden ibaret hale geldi ve madem Yalçındağ, Trump ile ilişkide köprü rolü oynuyor, o zaman Washington'da 5 yılını dolduran ve Ankara'ya dönme zamanı gelen Büyükelçi Serdar Kılıç'ın yerine niye atanmasın ki?

Prag'a büyükelçi atanan Egemen Bağış'tan, Hollanda'da Türkiye Büyükelçisi olan Şaban Dişli'den neyi eksik?”

Yazının devamı için tıklayın