Medya
15 Ara 2020 10:08 Son Güncelleme: 15 Ara 2020 11:26

Sözcü yazarı Çölaşan: Hürriyet'in manşetinde Özkök'ü devreye soktular

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, köşesinde son günlerde tartışma konusu olan Milli Piyango’nun yöneticileri ile yaptığı söyleşiye yer veren Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e tepki gösterdi.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün dün köşesinde  Demirören Holding’in iştiraki olan ve Varlık Fonu’nun 10 yıl süreyle Millî Piyango’nun işletme hakkını devrettiği Sisal Şans'ın CEO'su Selim Ergün'le yaptığı röportajı eleştirdi. 

Çölaşan, "Hürriyet'in manşetinde Özkök'ü devreye soktular, demek ki lotaryacılığı savunmak bile bizim Ertuğrul'a kalmış!" görüşünü savundu. 

Çölaşan, "Dün Hürriyet'in manşetinde Ertuğrul Özkök'ü devreye soktular. 'Milli Piyango ve diğer çekilişlerde hile yoktu, şike yoktu. Her şey çok sağlamdı!' Yılların gazetecisi, her patronun adamı, yerinden kimsenin kımıldatamadığı Özkök işi ele almış, çekilişlerin ve para kaynağının avukatlığını üstlenmek zorunda kalmıştı. 76 yaşında bir gazeteci ve bilmediği konularda patronu adına ahkâm kesiyor.Demek ki lotaryacılığı savunmak bile bizim Ertuğrul'a kalmış!  Utandırıcı bir durum!.." düşüncesini dile getirdi.

Çölaşan yazısında, "AKP döneminin çıkarcılığı ve para hırsı ne yazık ki bizim mesleği de büyük ölçüde sildi süpürdü. Satışları acayip bir biçimde düşen iktidar medyası şimdi lotarya, piyango, talih kuşu, loto, toto, bilmem ne çekilişi gibi avanta olayların avukatlığına soyundu. (Burada bir acı gerçek daha var. Bu gazetelerin her biri, gerçek satış rakamlarını gizliyor ve çok daha yüksek gösteriyor. Basın İlan Kurumu ise gözlerinin önünde olan bu sahtecilikleri görmezden geliyor.)" ifadesini kullandı.

"Bir tek bilet almayacağım"

Her sene yılbaşında yapılan çekiliş öncesinde ben de bilet alır ve çevreme dağıtırdım. Bu yolla çok dağıtımım oldu! Ancak bu yılbaşı için kararım kesin. Bir tek yılbaşı bileti bile almayacağım, alıp hediye etmeyeceğim. AKP'nin yandaş patronlarını ben zengin edecek değilim. Böyle bir niyetim yok. Vatandaş olarak protesto etme hakkımı böyle kullanacağım.
Şu an Demirören’e ait olan Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde 30 yıl çalıştığını anımsatan Çölaşan, “Mesleğimiz adına utanıyorum. Elimden ancak bu kadarı geliyor” diye yazdı.