Polemik & Kulis
10 Mar 2023 13:53 Son Güncelleme: 10 Mar 2023 15:10

Sözcü TV'nin Programlar Koordinatörü kim oldu?

1 Mart’ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV’de dikkat çeken bir atama gerçekleşti.

1 Mart'ta izleyicilerle buluşan Sözcü TV’de Yılmaz Özdil şoku yaşanmış ve göreve 8 Mart itibariyle deneyimli televizyoncu Alişer Delek getirilmişti.

Söz konusu görev değişikliğinin ardından kanaldan atama haberleri gelmeye devam ediyor.

Kanalın Programlar Koordinatörü de belli oldu. CNN Türk, Habertürk, Haber Global gibi kanallarda uzun yıllar görev alan deneyimli televizyoncu Cansel Poyraz Akyol Sözcü TV'nin yeni Programlar Koordinatörü oldu. Akyol öncelikle prime time yayınlar, haber programları başta olmak üzere tüm programlardan sorumlu olacak.

CANSEL POYRAZ AKYOL KİMDİR?
Cansel Poyraz Akyol, lisansını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdikten sonra yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü-Bölgesel ve Stratejik Etütler programında yapmış, doktorasını ise Marmara Üniversitesinde Ortadoğu Araştırmaları Enst. Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır.
Medyaya profesyonel ilk adımı Sky Türk kanalında atmıştır. Aynı medya grubunun Akşam ve Tercüman gazetelerinde de yazı dizileri yayınlanmıştır.
2007 yılında Haber Türk'e transfer olmuş, "Türkiye'nin Nabzı", "Öteki Gündem", "Bugün" gibi pek çok programın yapımcılığını ve editörlüğünü üstlenmiştir.
2009 yılında CNN Türk ailesine katılmıştır. "Planlama Editörü" olarak başladığı CNN Türk kariyerine ''Haber Programları Müdürü'' olarak devam etmiştir.
"Gündem Özel" gibi ses getiren programlara imza attıktan sonra Doğan Grubu'nun satışıyla beraber CNN Türk'teki görevinden ayrılmıştır. Haber Global televizyonunda Programlar Koordinatörü olarak çalışan Poyraz Akyol, pandemi ile beraber programlara editoryal danışmanlık yapmış, belgesel çalışmalarına imza atmış ve üniversitedeki çalışmalarına devam etmişti.
90'lar Türkiye’sini anlattığı Zamanın Sabrı isimli kitabı dahil olmak üzere Kapat ve Bağlan isimli toplam 3 kitabın yazarıdır.

Hâlen TV programlarına editoryal danışmanlık yapmakta, belgesel çalışmalarına devam etmekte, şirketlere medya ilişkileri eğitimi vermekte ve üniversitedeki çalışmalarına devam etmektedir.