Polemik & Kulis
14 Mar 2023 12:00 Son Güncelleme: 14 Mar 2023 12:08

Sözcü TV resmen transfer atağı başlattı! Üç yeni isimle el sıkışıldı…

1 Mart’ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV’de Genel Müdür koltuğuna Alişer Delek’in oturmasının ardından kanalda resmen transfer atağı yaşanıyor. Son olarak üç yeni isimle el sıkışıldı.

Alişer Delek’in Sözcü TV Genel Müdürü olarak göreve gelmesinin ardından kanalda transfer atağı başladı.

Yaklaşık 20 yıl boyunca CNN Türk’te çalışan Hakan Durmuş, Sözcü TV’de Görsel Koordinatör olarak göreve getirilirken Haber ve Program spikeri Serap Belovacıklı da kanalla anlaştı.

Öte yandan CNN Türk Ana Haber Editörü Gözde Güven de Sözcü TV ile el sıkıştı.

‘TEK İŞİMİZ HABER, KAPIMIZ HERKESE AÇIK’

Medyaradar’ın ulaştığı Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek, “Tek işimiz haber… Susmaktan, hangi taraf olursa olsun yandaş olmaktan, yalana ortak olmaktan bunalan herkese kapılarımız açık” yorumunda bulundu.

HAKAN DURMUŞ KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi mezunu olan Hakan Durmuş, CNN Türk dışında 25 yıllık meslek hayatında sırasıyla Kanal 6, Number One TV, Star TV, NTV, CNN TÜRK, TGRT Haber ve Haber Global’de çalıştı.

Yönetmenlik, prodüktörlük, görsel yönetmenlik, prodüksiyon müdürlüğü ve akış editörlüğü görevleri yapan Hakan Durmuş son olarak Beylikdüzü Belediyesi ile anlaşmaya varmıştı.

SERAP BELOVACIKLI KİMDİR?

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Belovacıklı BBC Eğitim Merkezi'nde diksiyon, Basın Enstitüsü Derneği'nde ise Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik dersleri aldı.

Mesleğe 2007 yılında Olay TV'de Yönetmen olarak adım atan Belovacıklı daha sonra Habertürk'e transfer oldu. Burada 2 yıl süreyle çalışan deneyimli gazeteci ardından Akşam gazetesinin internet sitesi editör kadrosuna katılarak ses getiren röportajlara imza attı.

Bir süre sonra Artı1 TV'ye geçiş yapan Belovacıklı kısa bir süre TVEM'de sunuculuk görevinde de bulundu. Belovacıklı daha sonra Posta Gazetesi'ne politika editörü olarak transfer oldu. Eylül 2018'de Haber Global'in Ankara Bürosu'nda siyaset muhabiri olarak görev yaptı.

2020'de ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak görev yapmaya başlayan Serap Belovacıklı, Kasım 2020’de başladığı Haber Global kariyerini geçen Ekim 2022 noktalamıştı. Ardından TV100’de hafta sonu sabah haberlerini sunan deneyimli isim, 20 Şubat 2023'te Halk TV'ye transfer olmuştu.