Gündem
27 Kas 2015 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Sözcü tutuklama kararına manşetten isyan etti! Ayıptır, Yazıktır, Günahtır!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması manşetlerde yer aldı.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'ları haberi nedeniyle dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. İki gazetecinin yaptıkları haber nedeniyle tutuklanması, Türkiye'nin basın tarihine 'kara bir leke' olarak geçerken, gazeteciler bu hukuksuz uygulamaya sert tepki gösterdi.

Dündar ve Gül'ün çok sayıda meslektaşı bugün uygulamayı protesto etmek için Cumhuriyet gazetesi önünde toplanmaya hazırlanırken, haber bugünkü gazete manşetlerine ise böyle yansıdı:

Yayın Yönetmeni ve Ankara Temsilcisi tutuklanan Cumhuriyet, bugünkü ilk sayfasını kararttı...

Cumhuriyet haberi "Basının Kara Günü" başlığıyla duyururken, gazeteye en büyük destek; Sözcü ve Evrensel'den geldi.

Sözcü, ilk sayfasının neredeyse tamamını "Ayıptır Yazıktır Günahtır!" başlığıyla bu habere ayırırken, Evrensel de ilk sayfasında "Adalete Bak" başlığıyla habere geniş yer verdi.
Sözcü gazetesi, haberde  "Halkın haber alma özgürlüğü adına sadece habercilik yapıp, gerçekleri yazdılar. Hapsi boyladılar..." ifadelerini kullandı.

Hürriyet, habere ilk sayfasının en üst bölümünde yer verirken, "TIR Haberine Tutuklama" başlığını attı.

Cemaat medyasında Zaman, haberi en üstte "Gazetecilik Tutuklandı" başlığıyla duyururken, Taraf da yine ilk sayfasının en üst bölümünde "Dündar'a Tutuklama İstendi" başlığını attı.

Kayyuma devredilen Bugün ve Millet, haberi ilk sayfasının en alt bölümünde görürken, "Casusluktan Tutuklandılar" başlığıyla duyurdu.

Hükümet medyası ise bildiğiniz gibi:

Sabah; "Dündar ve Gül'e FETÖ Tutuklaması",

Akit; TIR İhanetine Tutuklama",

Yeni Şafak; "Tutuklandılar",

Güneş; "Cancık Tutuklandı"...

İktidar medyasında, Cumhuriyet gazetesi ve Dündar'ı köşesinden hedef gösteren Cem Küçük'ün yazarı olduğu Star gazetesi ise haberi görmedi.

GAZETE MANŞETLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ