Polemik & Kulis
16 Kas 2022 18:13 Son Güncelleme: 16 Kas 2022 18:27

Sözcü ile yolları ayrılmıştı... Çiğdem Toker'in yeni adresi belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi ile yolları ayrılan köşe yazarı Çiğdem Toker'in yeni adresi belli oldu.

Çiğdem Toker, T24’ün yazar kadrosuna katıldı. Ekonomi, kamu ihaleleri, yolsuzluk, finans, kamu bütçesi, şeffaflık, hukuk alanlarında odaklanan çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda ödüle değer görülen Toker, yorum, analiz ve dosyalarıyla gelecek haftadan itibaren T24 okurlarıyla buluşacak.

Çiğdem Toker’in son olarak yazmakta olduğu Sözcü gazetesindeki köşesi, kasım ayı başında, “ekonomik nedenlerden dolayı küçülme ihtiyacı” gerekçe gösterilerek kapatılmıştı.

Çiğdem Toker, gelecek haftadan itibaren, haftada iki gün T24 okurlarının karşısına çıkacak. Toker, sıcak gelişmelerde de T24’te yorum ve analizlerini paylaşacak.

Çiğdem Toker kimdir?

Çiğdem Toker, Diyarbakır’da doğdu. Denizli Lisesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe üniversite öğrencisiyken Anka Ajansı'nda başladı. Günaydın, Ankara Ulus gazetelerinde, Nokta dergisinde stajlar yaptı.

Anadolu Ajansı'nın sınavlarını (1988) kazanarak, adliye, Devlet Güvenlik mahkemeleri (DGM), yüksek yargı muhabiri olarak çalıştı. 1990-1993 yıllarında haftalık Ekonomik Panorama dergisinde; sonrasında da kesintisiz 15 yıl Hürriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda ekonomi muhabiri olarak görev yaptı. Burada maliye, vergi, özelleştirme, enerji, rekabet politikalarını izledi. 1994 ve 2001 ekonomik krizlerini, IMF ile ilişkileri, kriz kapsamında çıkarılan kanunların TBMM’deki yasama süreçlerini haberleştirdi. Çeşitli ülkelerde Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası toplantıları muhabir olarak takip etti.

Habertürk gazetesinin ilk Ankara temsilcisi olarak gazetenin Ankara bürosunu kurdu. İstifa ederek ayrıldı. İnternet gazetesi T24'ün ilk yayınlarında OECD'nin "Futbolda Kara Para Aklama" raporunu konu alan dizi yazısıyla yer aldı.  Köşe yazarı ve Ankara Temsilcisi olarak çalıştığı Akşam gazetesinden, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyma sürecinde kendi isteğiyle ayrıldı.

2013-2018 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı yönetimi değiştikten sonra kendi isteğiyle ayrıldı. 2018’de katıldığı Sözcü gazetesindeki yazılarına 2022 Kasım ayında ‘küçülme’ gerekçesiyle son verildi. Fox TV kanalında yayımlanan “Orta Sayfa” adlı haber programında yorumcu olarak yer alıyor.