Medya
17 Oca 2019 16:38 Son Güncelleme: 17 Oca 2019 16:49

Sözcü-İhlas kavgası büyüyor! "8 bin satıp 127 bin gösteriyorsunuz!"

Sözcü Gazetesi ile İhlas Grubu arasında yaşanan savaşta şişirilmiş tiraj iddiaları bir kez daha gündemde.

Sözcü Gazetesi’nin Amerikan vatandaşlığına geçen Mücahit Ören’in sahibi olduğu TGRT ve Türkiye Gazetesi ile giriştiği savaşta ortalık karışıyor.

Bir süredir Mücahit Ören’in arkasında binlerce mağdur bırakarak Amerika’ya kaçtığını iddia eden Sözcü, şimdi de Türkiye Gazetesi’nin tirajlarının sahte olduğunu öne sürdü.

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında Ören’in gazetesi Türkiye’nin 8 bin basıp 127 bin tiraj gösterdiğini ve tıpkı FETÖ’nün gazetesi Zaman gibi devleti dolandırdığını iddia etti.

Erkin yazısında ayrıca Ören’i bağımsız bir kurum tarafından tiraj denetim düellosuna davet etti.

İşte o yazı:

Okuyucu gerçeği öğrenmek ister. Toplum gerçekle aydınlanır. İşte SÖZCÜ Gazetesi yıllardır gerçeklerin peşinden koşan bir yayın organı… Tirajı net, halkını da devleti de aldatmıyor. Peki Işıkçılar Cemaati'nin gazetesi Türkiye ne yapıyor? Günde 8 bin satıyor, 127 bin gösterip, Basın İlan Kurumu'ndan haksız kazanç elde ediyor.Devleti, reklam vereni ve halkı kandırıyor. O zaman açalım ve devam edelim…

ZAMAN'I SÖZCÜ DEŞİFRE ETTİ

İlk önce FETÖ taktiğini anlatalım… Örgütün medyadaki merkez gazetesi Zaman yıllarca 1 milyon tiraja sahip olduğunu iddia etti. Gazete, şişirilmiş tiraj rakamlarıyla hem devleti, hem de reklam verenleri sömürdü. SÖZCÜ, FETÖ gazetesinin abartılı rakamlarını kamuoyuna sık sık duyurdu. Bu gerçekleri ortaya çıkardığımız için FETÖ'cülerin hedefi olduk. Zaman'ın ‘Bayi ve abone satışı' diye gösterdiği tirajı gazete kayyuma devredildikten sonra 10 bine kadar düştü.Gazete darbe girişiminin ardından kapatıldı. Devam edelim…

Yazının tamamını okumak için tıklayın.