Medya
05 Kas 2022 11:34 Son Güncelleme: 05 Kas 2022 14:09

Sözcü GYY'sinden Ekrem İmamoğlu açıklaması: Bize ne yaptığını kendisine sorun

İmamoğlu’na ambargo uyguladıkları iddiasını ise kabul etmeyen Metin Yılmaz, "Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz" diye konuştu.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, gazetenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na haberlerinde yer vermediği iddiası hakkında, "Ekrem İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var" dedi. Yılmaz, "Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz" diye konuştu.

Medyascope'tan Ali Deniz Çakır'ın haberine göre yaşananları, kötü sonuçlara yol açabileceği için henüz kamuoyuyla paylaşmadıklarını söyleyen Yılmaz, "Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler" dedi.

İmamoğlu’na ambargo uyguladıkları iddiasını ise kabul etmeyen Metin Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ekrem İmamoğlu’nu karşılıksız olarak en çok destekleyenlerden biri biziz. Bizim belediyeyle ne reklam işimiz, ne ihale işimiz olur. Biz haberciyiz. Özel olarak Ekrem İmamoğlu ile alakalı haber yapmıyoruz ama bir belediye açılışı olduğu zaman toplu halde veriyoruz. Geçen gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir açılışı vardı, Ekrem İmamoğlu’nun da bu açılışa katıldığını söyledik."

Medyascope'te yer alan ilgili haber şöyle;

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sözcü gazetesi arasında gerilim olduğu iddiaları bir süredir gündemde. Bu iddiaların doğru olup olmadığını öğrenmek için gazete ve Ekrem İmamoğlu arasında son dönemde yaşananları mercek altına aldık. Medyascope‘a konuşan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır aralarının açık olduğunu doğruladı.

Sözcü gazetesinin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismini bir süredir haberlerinde geçirmediği iddia ediliyor.

18 gün boyunca İmamoğlu’nun ismi Sözcü’nün hiçbir haberinde geçmedi

Sözcü gazetesinde 3 Eylül- 21 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan haberlerde Ekrem İmamoğlu’nun ismi geçmedi. Gazetenin, İmamoğlu’nun “YSK üyelerine hakaret” davasıyla yargılandığı gün (21 Eylül) yayımladıkları “CHP’lilerin yargılandığı adliyeye girişler engellendi!” haberinin özellikle başlığı sosyal medyada tepki topladı.

Uzun bir sürenin ardından İmamoğlu’nun ismi ilk kez, 26 Ekim 2022 tarihinde yayımlanan haberin başlığında geçti.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Ekim’de İstanbul’da İmamoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı haberleştiren Sözcü gazetesinin, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun birlikte olan fotoğrafını kullanmaması tepkilerin daha da büyümesine yol açtı.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Ekrem İmamoğlu ve gazete arasında yaşanan gerilimi Medyascope‘a anlattı.

“Ekrem İmamoğlu ile problem yaşadığımız doğru, ne yaptığını bilseniz siz de bize hak verirsiniz”

İmamoğlu ile gerilim yaşadıklarını doğrulayan Yılmaz, “İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var. Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz” dedi.

Yaşananları, kötü sonuçlara yol açabileceği için henüz kamuoyuyla paylaşmadıklarını söyleyen Yılmaz, zamanı geldiğinde her şeyi anlatacaklarını belirtti. İmamoğlu ile sıkıntılarının başlama noktasının, yayınladıkları bir haber olduğunun altını çizen Yılmaz, “Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler” diye konuştu.

İmamoğlu’na ambargo uyguladıkları iddiasını ise kabul etmeyen Metin Yılmaz, şöyle devam etti:

“Ekrem İmamoğlu’nu karşılıksız olarak en çok destekleyenlerden biri biziz. Bizim belediyeyle ne reklam işimiz, ne ihale işimiz olur. Biz haberciyiz. Özel olarak Ekrem İmamoğlu ile alakalı haber yapmıyoruz ama bir belediye açılışı olduğu zaman toplu halde veriyoruz. Geçen gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir açılışı vardı, Ekrem İmamoğlu’nun da bu açılışa katıldığını söyledik.”

İmamoğlu ve Sözcü gazetesi arasındaki gerginliği başlatan iki haber

Medyascope‘un edindiği bilgiye göre Ekrem İmamoğlu ve Sözcü gazetesi arasındaki gerginliklerin başlamasına iki haber sebep oldu.

Bunlardan biri İsmail Şahin’in 11 Haziran’da yayımlanan ”İBB’nin Levent’teki arsa satışında sürpriz isimler” başlıklı haberi. Habere göre İBB, 2021 yılında Levent’te dev araziyi satışa çıkardı ve bu arsaları alan şirketin yönetiminde, AKP döneminde İBB’den çok sayıda ihale alan firmaların yöneticileri yer aldı.

Yine İsmail Şahin imzasıyla 28 Temmuz’da yayımlanan ”İmar planı iptal edilen Etiler Polis Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor!” başlıklı haber, gerginliğin yükselmesine sebep olan ikinci haber. Habere göre daha önce imar planları iptal edilen Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde yükselecek projenin sahada inşaat çalışmaları devam ediyordu. Beşiktaş Belediyesi ise bu konuyla ilgili adım atmamıştı.

İmamoğlu-Sözcü soğuk savaşının Halk TV ile ilgili bir boyutu da olduğu ileri sürülüyor. Medyascope‘a konuşan Halk TV kaynaklarına göre Sözcü gazetesi yöneticileri, İmamoğlu’nun Halk TV’nin çıkartmaya hazırlandığı günlük gazeteye destek verdiğine, hedefinin de Sözcü’yü zayıflatmak olduğuna inanıyor.

Sözcü gazetesi ile aralarında sorun olduğu iddialarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de sorduk. Konuştuğumuz yetkili, bu konuyla ilgili konuşmak istemediklerini söyledi.

Haberin tamamı için tıklayın.