Gündem
19 Tem 2013 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

SÖZCÜ GAZETESİ'NE İNCELEME EMRİ VERİLDİ Mİ? MEDYARADAR YAZDI, CHP MECLİS'E TAŞIDI!

Medyaradar'ın gündeme getirdiği "Sözcü gazetesine vergi kıskacı" haberi CHP tarafından soru önergesi olarak TBMM Başkanlığına sunuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, "Maliye Bakanlığı uzmanlarına Sözcü gazetesinin sahibi olarak görülen şirketin gelir ve giderlerini inceleme emri verilmiş midir" diye sordu.

Tanrıkulu, Maliye Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi :

"Maliye Bakanlığı uzmanlarına Sözcü gazetesinin sahibi olarak görülen şirketin gelir ve giderlerini inceleme emri verilmiş midir? Yapılan ya da yapılacak inceleme olağan bir inceleme mi?

Siyasal iktidara muhalif yayın yapan bir gazetenin hesap uzmanları tarafından verilecek raporla, yüklü bir ceza alacağı iddiaları doğru mudur?

2007 yılından itibaren kaç gazete, dergi, televizyon kanalının bağlı bulunduğu şirketlere Maliye Bakanlığı tarafından para cezası verilmiştir? Bu cezalar hangi kuruluşlara ne gerekçe ile ne kadar verilmiştir?

Maliye Bakanlığı 2007 yılından itibaren kaç gazete, dergi, televizyon kanalının bağlı bulunduğu şirketin borçlarını-cezalarını silmiş, ertelemiş veya indirmiştir? Bu kuruluşlar hangileridir ve silinmiş, ertelenmiş veya indirilmiş borç-ceza miktarları nedir ?"


SÖZCÜ YE VERGİ KISKACI; MALİYE BAKANLIĞI HESAPLARI İNCELEMEYE ALDI (MEDYARADAR- ÖZEL)