Polemik & Kulis
25 Oca 2017 12:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:25

Sözcü gazetesinden 'maaş krizi' iddialarına yalanlama!

Sözcü gazetesinde maaş krizi yaşandığı iddialarıyla ilgili gazetenin avukatı açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı...

Dün Sözcü gazetesinde ocak ayı maaşlarının ödenmediği, gerekçe olarak ise aralık ayında ödenen ikramiyelerin ocak maaşından kesildiği iddiaları gündeme gelmişti.

Bu iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sözcü gazetesi söylentilerin asılsız olduğunu duyurdu.

İşte, Sözcü'nün avukatı aracılığıyla yaptığı o açıklama:

www.meydatava.com isimli internet haber sitesinde 24.01.2017 tarihinde yayınlanan “Sözcü’de maaş krizi” başlıklı haberde, müvekkilimiz Estetik Yayıncılık A.Ş’nin yayın sahibi olduğu Sözcü Gazetesi çalışanlarının maaşlarının ödenmediği ve gelecek ay yapılacak maaş ödemelerinde de kesintiler yaşanacağı yönünde bir iddiada bulunulmuştur.

Söz konusu iddia asılsız ve gerçek dışıdır. Sözcü Gazetesi kurulduğu 2007 yılından bugüne dek çalışanlarının maaşlarını düzenli ve eksiksiz olarak gününde ödemektedir. Müvekkilimiz, çalışanları söz konusu olduğunda sorumluluğunu tamamıyla yerine getirmektedir. Hatta bu yıl, çalışanlar 1 Ocak maaşlarını, yeni yıl öncesi oluşabilecek ihtiyaçları gözetilerek 30 Aralık’ta almışlardır.

Geçtiğimiz yıl içerisinde, birçok sektörde olduğu gibi basın sektöründe de yaşanan ekonomik kriz sebebiyle basın yayın kuruluşlarının çoğu, çalışanlarının maaşlarını 3-4 ay ödeyemez iken, müvekkilimiz şirket tarafından çalışanlarına maaşları gününde ve eksiksiz olarak ödenmeye devam etmiştir. Bu asılsız iddianın gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. 

Sözcü Gazetesi Vekilleri

Av. İsmail YILMAZ & Av. Fahri EMEKSİZ
Av. Ceren YAKIŞIR & Av. Zülbiye ŞAHİN