Televizyon
16 Kas 2012 23:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

SÖZCÜ GAZETESİ UÇAĞA NEDEN ALINMIYOR? THY BAŞKANI TOPÇU'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu A Haber'de Şirin Sever'in sunduğu Jurnal programına katıldı

Topçu “THY’nin 2012’de “1 milyar 40 milyon TL faaliyet karı, 791 milyon vergi sonrası net karı var” dedi. Afrika’ya neden bu kadar çok hat açılıyor diye eleştirisi yapanların olduğunu söyleyen Topçu, THY’nin yüzde 78 doluluk oranına ulaşıldığını, bu oranın şirketin 89 yıllık tarihindeki en yüksek rakam olduğuna işaret etti. Topçu’nun öne çıkan açıklamalarından bazıları şöyle: 

RÖTAR AZALDI, ZAMANINDA KALKIŞ ORANIMIZ % 88

Atatürk Havalimanı’nın kapasitesinin üzerinde çalıştığını ve yetersiz kaldığını belirten Topçu, rötarlara ilişkin yolculardan gelen şikayetlere “Son altı ayda aldığımız önlemler, ulaştırma bakanlığının ve işletici firmanın önlemleriyle Atatürk Havalimanı’nda zamanında kalkış oranı arttı, rötar sayısı azaldı. Şu anda THY’nin zamanında kalkış oranı yüzde 88’dir” sözleriyle yanıt verdi.

HOSTES ÜNİFORMALARINI AJDA PEKKAN TASARLAYABİLİR 

Yeni Hostes kıyafetlerinin bir ay sonra tanıtılacağını söyleyen Topçu’ya Şirin Sever’in Ajda Pekkan’ın hostes kıyafetlerini çizme isteğini hatırlatması üzerine Topçu “Ajda Pekkan’ın böyle çizimleri varsa kendisine kapımız açık” yanıtını verdi.  

BİRGÜN BAŞÖRTÜLÜ HOSTES OLABİLİR 

Başı kapalı hostes olabilir mi Birgün sorusuna “Başı kapalı hostes olabilir, neden olmasın, hiç düşünmediğim bir şey, insanların giyim kuşamıyla ilgili bir şeyimiz yok, THY giyim kuşam konusunda hassas, biz 90 ülkeye uçuyoruz, 90 ülkenin hukuk var, bizim Yemen’de çalışan bayan personelimiz peçeli, İran’da başörtülü, Türkiye’de olur mu olamaz mı düşünmedim, bugüne kadar başörtülü iş başvurusu olmadı ama biz işe alışlarda ayrım yapmıyoruz, şirketimizde başı kapalı da var açık da var, hostes de olabilir Birgün, özgürlükler geliştikçe, kılık kıyafete takılmamak lazım. 

GAZETE KABUL ETMEDİĞİMİZİ UÇAĞA ALMIYORUZ 

THY’nin Sözcü gibi bazı gazeteleri uçağa alınmamasına yönelik eleştirilerle ilgili Topçu ‘Gazete olarak kabul ettiğimiz her gazeteyi uçağa alıyoruz, gazete kabul etmediklerimi almıyoruz, bu takdir şirket yönetimine aittir” dedi. 

ASKER NAKLİ İLE İLGİLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Asker taşınmasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. THY, nereye kadar fedakarlık yapabilir, Devlet Hava Meydanları ben para almayacağım diyor, rakamlar aşağı indi, minimum bir şeyle halledeceğiz”