Gündem
14 Eki 2011 14:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

SÖZCÜ GAZETESİ O BELGEYİ YAYIMLADI!

Sözcü, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında sert tartışmalara neden olan "Köstebek Dosyası"ndaki o belgeyi yayımladı.

Sözcü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği ve eski içişleri Bakanı Beşir Atalay’ı "Köstebek" olarak suçlamasına neden olan belgelere ulaştı. İşte Saygı Öztürk imzalı o haber:

"DENİZ FENERİ"NİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Deniz Feneri olayında ’köstebeğin’ bürokratik yüzü de var. Mahkemenin arama kararı vermesinden sonra karar emniyete gidince bakan aranıp bilgilendirilmiştir. Bakan, ’arama yapılacağından önceden haberim yoktu’ diyemez. Çünkü, telefon trafiginden ve ifadeden haberdar olduklarını kesin itiraf ediyorlar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun TBMM kürsüsünden gösterdiği "Deniz Feneri -Köstebek olayı" yazılı klasöründe, konuşma "tape"leri kimin, kimi ne zaman aradığına ilişkin telefon trafiği kayıtlarının da yer aldığı öğrenildi.



İşte o klasörlerde bulunanlar...

Deniz Feneri e.V soruşturmasının sanıklarından İsmail Karahan’ın ifadesinde "arama yapılacağının öğrenildiği" yer alıyor. İşte Karahan’ın ifadesindeki o bölüm:

"YAPILACAK ARAMAYLA İLGİLİ DİĞERLERİNE BİLGİ VERDİM"

"İstanbul’daki işyerlerimizde yapılan aramadan hemen birkaç gün önce Mustafa Çelik beni telefonla arayarak yüz yüze görüşmemiz gerektiğini söyledi. Bir araya geldiğimizde bana işyerlerinde arama yapılacağını duyduğunu, bu nedenle izne ayrılmamı belki işyerinde bazı bilgilere ihtiyaç duyabileceğini, bunları kendilerinin cevaplayamayabileceğini söyledi.

Ben, arama yapılabileceğini öğrendikten sonra bazı personelimizin işten ayrılmasını istedim. Bundan amacım arama sırasında bilgilerine ihtiyaç olabileceği içindi. Mustafa Çelik bana arama yapılacağını söyledikten sonra Zekeriya Bey’e de aynı bilgiyi vermiş. Zira ertesi gün üçümüz bir araya gelerek konuştuk, bu konuşmaya göre atama yapılacağından Zekeriya Bey’in de bilgisi olduğu anlaşılıyordu. Bu konuşmamızın temeli arama sırasında ne yapacağımıza yönelik idi. Bundan kastettiim delil ya da kayıt gizleme ya da yok etme değildi. En azından aramanınn medyanın gündeminden yer alacağını bu konuları konuştuk."

Saat: 22.19 İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü adına kayıtlı ve yakın koruma tarafından kullanılan cep telefonundan kullanılan 14 Ekim 2010’da yani arama yapılmadan iki gün önce saat 22:19’da Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz aranıyor. Konuşma 134 saniye sürüyor.

Saat 22.22 Belediye Başkanı Veli Korkmaz, başka bir telefonla Kanal 7 Genel Müdürü Mustafa Çelik’i arıyor. Telefon konuşmasının hemen ardından, Çelik aynı soruşturmanın şüphelilerinden İsmail Karahan’ı arıyor.