Gündem
23 Eyl 2016 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Sözcü, Evrensel ve Cumhuriyet kapatılacak mı? Binali Yıldırım yanıtladı!

Başbakan Yıldırım, muhalif gazetelerin kapatılacağı yönünde iddialar hakkında konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'la AKP Genel Merkezi'nde dün bir görüşme yaptı.

Edinilen bilgiye göre; AKP, CHP ve MHP'li 3 hukukçu vekilin yürüttüğü mini anayasa paketi konusunda Başbakan ve CHP lideri mutabakata vardı. FETÖ soruşturmasında yaşanan mağduriyetlere de dikkat çeken CHP lideri, darbe girişimi sonrası tutuklanan erbaş ve erlerin tahliye edilmeleri gerektiğini söyledi. Erlerin emir gereği bu işlere karıştığını ve darbe girişiminden haberleri olmadığını belirtti. Başbakan da hak vererek, “Bakacağız” dedi.

OHAL UZATILMASIN

CHP lideri görüşmede olağanüstü halin (OHAL) uzatılmaması gerektiğini de söyledi. Ancak Başbakan'ın uzatılacağı mesajı verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, OHAL kararnameleriyle kapatılan gazeteler konusunu da dile getirdi ve “Gazeteciler konusuna da özel olarak değinmek istiyorum. Ali Bulaç, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay gibi gazeteciler tutuklanıyor. Gazeteleri kapattınız, peki bunlar neden alındı? Ayrıca Sözcü, Cumhuriyet ve Evrensel gazetelerinin de kapatılacağı yönünde iddialar var. Böyle bir durum hiç doğru olmaz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ise Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine, “Bu iddialar doğru değil'' cevabını verdiği öğrenildi.

ERLER SERBEST KALSIN

Edinilen bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu, FETÖ darbe girişimi sonrası gözaltına alınan ve bir bölümü de tutuklanan erbaş ve erlerin tahliye edilmeleri gerektiğini söyledi. Erlerin aldıkları emir gereği bu işlere karıştığını ve darbe girişiminden haberleri olmadığını belirtti. Başbakan Yıldırım da bu konuya hak verdi. Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturmasına ilişkin imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmamasını da istedi. Başbakan Yıldırım da Kılıçdaroğlu'na hak verdi.