Polemik & Kulis
11 Nis 2020 14:23 Son Güncelleme: 11 Nis 2020 14:43

Sözcü elde kalan gazeteleri nasıl dağıtacak? Basın Konseyi de sert çıktı...

Basın Konseyi, sokağa çıkma yasağı ile birlikte elde kalan gazeteler için açıklama yaptı. Sözcü Gazetesi ise gazeteleri dağıtmak için yeni bir uygulamaya gitti.

Corona virüsle mücadele kapsamında dün gece geç saatlerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı yüzünden bugün tüm bakkal ve marketler de kapatıldı.

Aniden gelen sokağa çıkma yasağı sonra baskısı yapılan tüm gazeteler de elde kaldı.

Basın Konseyi bugün bir açıklama yaparak, “Gece geç saatlerde 30+1 büyük şehre aniden getirilen sokağa çıkma yasağı, halkın haberden yoksun kalmasına neden oldu. Büyük emekle hazırlanan gazeteler, balyalar halinde, ipleri çözülemeyen paketler içinde hapsoldu. Aslında hapis edilenin, haber olduğunu unutmamak gerekir. Belli aralıklarla açık tutulabilecek gazete satış yerlerinin bu yasak kapsamından çıkarılmasını, halkın gazetesine ulaşabilme yollarının açık bırakılmasının dikkate alınmasını istiyoruz. Zaten çok güç koşullarda çalışmalarını büyük fedakarlıklar içinde sürdüren çok sayıda basın çalışanı ile gazete yönetimlerince verilen büyük emeğin, son dakika yasağı ile yok sayılmasını, akıl dışı durum olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözcü Gazetesi ise okurları için yasağın ardından yeni bir uygulamaya gitti.

31 ilde bazı belediyelerle anlaşmaya gidilerek okuyuculara gazete ücretsiz bir şekilde ulaştırıldı.