Gündem
23 Mayıs 2011 14:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

SÖZCÜ AKP'Yİ YİNE MANŞETTEN VURDU! LİSTEDE NELER VAR?

Sözcü gazetesinin bugünkü manşeti AKP ve Başbakan Erdoğan'ı çok kızdıracak. Sözcü'nün verdiğ listeye Erdoğan nasıl yanıt verecek? İşte ayrıntılar...

KP, 2002 Kasım’ında yapılan genel seçimlerle iktidara geldi. AKP, aradan geçen 9 yılda sadece yandaşa değil ’candaş’a da çalıştı. AKP’li üst düzey yöneticilerin yakınları kamuda önemli noktalara atandı. Milyonlarca genç üniversite bitirip sınavla bir yere girmeye çalışırken, AKP’nin önemli isimlerinin yakınları Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve bakanlıklarda kadro aldı. Öyle yetenekli çocukları var ki, üniversitede okurken hatta lise öğrencisi iken ’girişimci’ olup şirket kurdular. İşte SÖZ-CÜ’nün bir bölümünü tespit ettiği Akrabayı Kollama Partisi’nin atamalarından örnekler:


Erdoğan’ın akrabaları devlette hızlı yükseldi


TEYZE OĞLU: Erdoğan, Başbakan koltuğuna oturduğunda teyze oğlu İbrahim Er, Milli Eğitim’de müfettişti. Memuriyete smıf öğretmeni olarak başlayan Er, müfettişlikten direkt İlköğretim Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. 4 yıl bu görevi yaptıktan sonra genel müdür oldu. Er, 3 Mart 2011’de Damştay üyeliğine atandı.


YEĞENİ: Başbakan Erdoğan’ın yanından hiç ayrılmayan yeğeni Ali Erdoğan... Kadrosu Başbakanlık’ta müşavir. Korumalık yapıyor, Erdoğan nerede sürekli yanında. Polis değil ama polis teçhizat taşıyor. Kardeşi Ömer Erdoğan ise İstanbul Büyükşehir’de Satın Alma Müdürü.


GELİN KONTENJANI: Başbakan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın eşi Sema Ketenci’nin ağabeyi Ahmet Ketenci, İstanbul Büyükşe-hir Belediyesi’nde Satış Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyor.

Ertuğrul Günay eşine ’torpil’ yapmadı ama...

KIZI: Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın kızı Pınar, 2005’te devletin Anadolu Ajansı’na muhabir olarak girdi. 2009’da Dış Haberler Müdürü oldu.

EŞİ: Gülten Günay, Basın Yayın Enformasyon’da Başhukuk Müşaviri’ydi, daha fazla maaş alacağı TBMM Başhukuk Müşavirliği’ne getirildi. Günay, bu duruma "Bu torpil ve terfi değil" dedi.


Çiçek’in oğlu ve gelini kamuda işe başladı

OĞLU: Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in oğlu Çağrı Çiçek, 1999’da TBMM’de işe başladı. Özelleştirme İdaresi’ne geçti. Şimdi ise Sigara Sanayii Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.

GELİNİ: Çağrı Çiçek’in eşi Seda Çiçek Türk Akreditasyon Kurumu’nda işe başladı.

 

İŞTE O MANŞET...