Dünya
26 Eyl 2021 08:44 Son Güncelleme: 26 Eyl 2021 08:51

Sosyal medyayı sallamıştı! Fenomen videodaki bakış 74 bin dolara satıldı

Annesinin çektiği bir görüntüde, Disneyland’e gideceği haberini sevinç gözyaşlarıyla karşılayan kardeşine ’yan yan’ bakmasıyla ünlenen Chloe’nin viral olan görüntüsü NFT formatında 74 bin dolara (657 bin TL) satıldı.

İnternetin en meşhur memlerinden biri olan ‘Yan bakan Chloe‘, daha önce NFT haline getirilmişti. Bir süredir alıcı bekleyen dijital fotoğraf bir müzik şirketi tarafından dudak uçuklatan fiyata satın alındı. Bazılarımızın çılgınlık olarak nitelendirdiği NFT’ler için çok da şaşırtıcı olmayan fiyat, bize bu efsaneleşmiş memi tekrar hatırlattı.

Yan bakan Chloe fotoğrafı 74.000 dolara satıldı
Bir sabah Chloe Clem adındaki küçük kızın annesi, kızını sürpriz bir şekilde Disneyland’e götürmeye karar verir. Hala bile çocukların bayılacağı bir yer olan Disneyland için küçük Chloe pek de heyecanlanmamış. NFT akımı popüler olduğunda bu tarz memlerin yaratıcıları, dijital varlıklarını satabilmek için çeşitli platformlarda ilan vermişti. Clem ailesi de kızlarının internette meşhur olan fotoğrafını satışa koymuştu.

                                      Yan bakan Chloe
Meşhur fotoğraf aslında ailenin Disneyland ziyareti öncesinded çektiği videodan bir kare. Chloe’nin kardeşi gezi için heyecanlı olup annesiyle kameraya gülümsese de kamera Chloe’ye döndüğünde onun pek heyecanlı olmadığını görebiliyoruz. Bu video YouTube’da 20 milyondan fazla izlenmiş ve bir viral haline gelmişti.

Chloe’nin annesi Katie, Utah’daki evlerinden müzakereyi izlediğini söyledi ve NFT’yi satın alan Dubai merkezli 3F Music şirketine teşekkür etti. Bununla birlikte paradan ziyade ailelerinin böyle bir anıları olduğu için mutlu olduklarını da belirtti. BBC’ye yaptıkları bu açıklamanın devamında ise şu anda 10 yaşında olan Chloe ile gelecek yıl bir Disneyland gezisi planladıkları öğrenildi. Sıkı durun, yeni bir mem doğabilir.

                                        Chloe şimdi 10 yaşında