Reklam PR
24 Eki 2019 14:21 Son Güncelleme: 24 Eki 2019 15:46

Sosyal medyayı salladı! Orkid yeni reklamıyla ne yapmaya çalışıyor?

Ped markası Orkid'in yeni reklamı sosyal medyada tartışma yarattı. Süreç itibariyle böyle bir reklamın ortaya çıkması bir hayli manidar. Reklamda Türkiye'nin geri kalmış bir toplum olduğu algısının yanısıra, sürekli kadın hakları ihlallerinin olduğu bir ülke gibi vurgu yapılmakta.

Orkid'in hazırladığı Utanç Paketi reklam filmi sosyal medyanın gündemine oturdu.

"UTANÇ PAKETLERİ"

Türkiye'de satılan pedler için özel bir ambalaj hazırlandığı belirtilen reklam filminde, şöyle deniliyor: Türkiye'deki özellikle mahalle arasındaki bakkallarda pedler gazeteye sarılarak satılıyor. Gazetelerin kadına karşı şiddet ayrımcılık ve eşitsizlik haberleriyle dolu olduğu bir ortamda, utanılacak son şey hijyenik pedlerdir. Orkid sunar : Utanç paketleri" Reklamın devamında gazetelerdeki kadın haberlerinden derlenen özel 'utanç paketleri' yer alıyor. 

"TÜRKİYE'Yİ KARALAMA KAMPANYASI"

Amerika'nın en büyük çok uluslu şiketlerinden Procter & Gamble şirketine ait olan Orkid reklamının Türkiye'ye yönelik bir karalama kampanyası olduğunu belirten Gazeteci Banu Avar "Orkid almayın! Orkid’in tanıtımı yapılırken Türkiye gömülüyor " paylaşımında bulundu. 

 

Türkiye'de pedlerin gazete paketine sarılı olarak satılmadığını belirten kullanıcıların büyük çoğunluğu reklamda Türkiye'nin aşağılandığı görüşünde. 

DESTEKLEYENLER DE VAR

Öte yandan reklamın içeriğini savunan ver gerçek olduğunu söyleyerek destek verenler de oldu. O isimlerden biri olan avukat Feyza Altun attığı twitte şunları yazdı.