Sosyal medyanın sahte dijital yıldızları yüz binlerce dolar kazanıyorlar! İnsan taklidi yapıyorlar

Teknoloji ve yapay zekanın gelişmesi ile birlikte sosyal medya pek çok insanın kazanç kapısı haline gelmeye başladı. Kullanıcıların çoğu paylaşımlardaki gerçek kişiler ile üretilmiş kişileri ayırt edemezken yapay zeka tarafından üretilen modellerin kazançları ayda yüz binlerce dolara çıktı. İşte Instagram, Twitter/X, Tiktok ve diğer platformların yükselen dijital sosyal medya fenomenleri...

Sosyal medyanın sahte dijital yıldızları yüz binlerce dolar kazanıyorlar! İnsan taklidi yapıyorlar - Sayfa 1

Filtrelerin ve fotoğraf düzenleme uygulamalarının bol olduğu bir çağda, sosyal medyada gerçek ve sahte içeriği ayırt etmek giderek daha zor hale geldi.

Fotoğraf: Sarah Jordan

113
Sosyal medyanın sahte dijital yıldızları yüz binlerce dolar kazanıyorlar! İnsan taklidi yapıyorlar - Sayfa 2

İngiliz Daily Mail gazetesi tarafından yapılan bir araştırma, kullanıcıları kandıran ve onların hayranlıklarını yüz binlerce dolar sömüren yapay zeka tarafından üretilen sosyal medya fenomenlerinin gelişmekte olan dünyasını ortaya çıkardı.

Fotoğraf: Zoey Platinium

213
Sosyal medyanın sahte dijital yıldızları yüz binlerce dolar kazanıyorlar! İnsan taklidi yapıyorlar - Sayfa 3

Manşetlere çıkan olaylardan biri, yapay zeka ile üretildiği ortaya çıkan 19 yaşındaki Milla Sofia oldu. Onun ortaya çıkmasından bu yana, yapılan araştırma Instagram, TikTok ve Twitter gibi platformlarda, birçoğu sahte isimlere, karmaşık arka planlara ve egzotik tatillerde yapay zeka tarafından oluşturulmuş fotoğraflara sahip çok sayıda dijital sosyal medya fenomenini ortaya çıkardı.

Fotoğraf: Millia Sofia

313
Sosyal medyanın sahte dijital yıldızları yüz binlerce dolar kazanıyorlar! İnsan taklidi yapıyorlar - Sayfa 4

Toplu olarak yüz binlerce takipçi toplayan bu yapay zeka güdümlü kişilikler, gerçek bireylerin dikkatini ve parasını akıllıca ele geçirdi. Twitter/X'te 30 binden fazla takipçisi olan kahverengi saçlı Andrea buna bir örnek. Andrea, müstehcen fotoğraflar paylaşıyor ve Patreon'daki abonelerine çıplak görüntüler sunuyor, hatta aylık 300 dolarlık bir ücret karşılığında kendisini "çevrimiçi kız arkadaş"lık yapıyor.

Fotoğraf: Andrea

413