Gündem
19 Ağu 2016 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Sosyal medyanın konuştuğu çocuk o fotoğrafları nasıl çektiğini anlattı

Yenikapı mitinginde protokolle fotoğraf çekilen 14 yaşındaki çocuk, alana nasıl girdiğini ve o fotoğrafları nasıl çekildiğini anlattı.

Yenikapı mitinginde protokoldeki isimlerle çekildiği fotoğraflarla sosyal medyada gündem olan çocuğun 14 yaşındaki Yakup Nurullah Narin olduğu ortaya çıktı.

Habertürk'e konuşan 14 yaşındaki çocuk, Maltepe'de oturduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ismen tanıdığını söyledi.

Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Narin, o fotoğrafları nasıl çekildiğini şöyle anlattı:

'CUMHURBAŞKANI BENİ İSMEN TANIYOR'


"Protokole girmemle Kadir Topbaş, Vasip Şahin devlet kademeleriyle fotoğraf çektirerek ileri doğru gittim. En son Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirdim. Korumalar daha önceden tanıdıkları için pek bir müdahaleleri olduğu söylenemez. Çünkü daha önceden de gidiyordum. Devlet erkanı bazıları sima bazıları ismen artık tanıdılar. Cumhurbaşkanımız ismen tanıyor. Toplantısı varmış pek bir şey söyleyemedi. Ben ona sadece bir cümle söyleyebildim. Sadece 'Sayın Cumhurbaşkanım kanımızın son damlasına kadar arkanızdayım' diyebildim sadece. Cumhurbaşkanımız da öptü, yanağımı sıktı."

"Yoldan geçenler, haberlerde gördüğü için fotoğraf çektirmek istiyor. Benim miting alanına gidiş amacım bu tarihi anın bir daha yaşanmayacağını düşündüğüm, ileride çocuklarıma ve torunlarıma, arkadaşlarıma, kardeşlerime anlatmak, bunları gurur kaynağı olarak fotoğraflarla ölümsüzleştirdiğimi düşünüyorum. O sahneyi görünce 5 milyon insanı görünce orada o an şunu düşündüm. Zalimlerin korku duyduğu mazlumların ise güven duyduğu fotoğrafı gördüm."