Sosyal medyanın en çok kazananları belli oldu… Rakamlar dudak uçuklattı

Sosyal medya fenomenleri, içerik üreterek adeta yeni bir çalışma alanı oluştururken, kazançlarıyla da dudak uçuklatıyorlar. İşte en çok kazanan isimler...

Sosyal medyanın en çok kazananları belli oldu… Rakamlar dudak uçuklattı - Sayfa 1

Bu yıl, ikinci yıllık Forbes En İyi İçerik Oluşturucu listesi açıklandı. Listelenen 50 ismin 2,6 milyar takipçiyi kullanarak tahminen 700 milyon dolar kazanç elde ettiği belirtildi.  Teknolojiyle beraber hızla hayatımıza giren ve kendine kalıcı bir yer edinen sosyal medya, beraberinde bol takipçili kullanıcıları yani fenomenleri ve içerik üreticilerini de getirdi. Forbes’un belirlediği listede de sosyal medyanın yıldız isimleri, sadece takipçi sayılarıyla değil; aynı zamanda kazançlarındaki yükselişle de dikkat çekiyor.

112
Sosyal medyanın en çok kazananları belli oldu… Rakamlar dudak uçuklattı - Sayfa 2

Forbes gibi, sosyal medya araştırma şirketi Influencer Marketing Hub da bu üretken kesimi incelediğinde markaların, 2023 yılında yaratıcı pazarlamaya tahmini olarak 21 milyar dolar harcadığını, bu rakamın yedi yıl önce sadece 1,6 milyar dolar olduğunu belirtiyor. Omnicom PR Group’tan Erin Lanuti, “Influencerlara, hedef kitleleri çok güveniyorlar. Ürünleri dakikalar içinde satabiliyorlar” diyor.

Forbes tarafından oluşturulan fenomenler listesi ise şu şekilde:

212
Sosyal medyanın en çok kazananları belli oldu… Rakamlar dudak uçuklattı - Sayfa 3

1. Jimmy Donaldson (MrBeast)
82 milyon dolarlık kazancıyla ilk sırada MrBeast adını kullanan Jimmy Donaldson yer alıyor.

MrBeast, Antarktika’da 50 saat boyunca hayatta kalmaya çalışmak ve bir Willy Wonka çikolata fabrikası inşa ederek prodüksiyonlu videolarıyla dikkat çekiyor.

312
Sosyal medyanın en çok kazananları belli oldu… Rakamlar dudak uçuklattı - Sayfa 4

2. Olajide Olatunji (KSI)
KSI olarak bilinen Olajide Olatunji, 2009 yılında YouTube’da FIFA video oyunlarına tepki göstermeye başladı ve tuhaf mizahıyla milyonlarca takipçinin ilgisini çekti.

O zamandan beri de içeriklerinde komedyen olarak görünmekten bir rapçi ve boksöre dönüştü. 2023’te iki single çıkardı.

KSI’nın tahmin edilen kazancı ise 24 milyon dolar…

412