Gündem
10 Mayıs 2011 21:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

SOSYAL MEDYANIN BU HAFTAKİ BİRİNCİSİ KİM?

Sosyal Medya Ajansı The Netfork'un 02 – 08 Mayıs haftası sosyal medya takibi sonuçları, yine Survivor'ın birinciliğini ortaya koydu.

Survivor’ı liderlik koltuğundan 6 haftadır kaldırmayan sosyal medyada toplam değinme sayısı ile Disko Kralı ikinci olurken, Muhteşem Yüzyıl ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizileri ilk 5’te yer aldı. 

Sosyal medya ajansı The Netfork, televizyon programlarının bu haftaki sosyal medya reyting sonuçlarını açıkladı. Sosyal paylaşım sitelerinde toplam 68.679 değinmenin tespit edildiği medya takibinde Survivor sosyal medyanın gündeminden düşmeyerek bu hafta da birinciliğini korumayı başardı. 

Acun Ilıcalı’nın reyting hedefleri için Pascal Nouma ile Nihat Doğan arasındaki tartışmayı ve Pascal Nouma’nın elenmesini özellikle kurguladığı yönünde değinmelerin yer aldığı sosyal medyada Pascal’ın elenmesini haksız bulanlar oldu.

Disko Kralı ve Muhabbet Kralı programlarının toplam değinmede ikinci ve üçüncülüğü aldığı sosyal medya reyting sonuçlarında Muhteşem Yüzyıl’ın yayınlanan son bölümünde mantık hataları olduğuna değinildi. Listeye dördüncü olarak giren dizinin tarihsel akışı içinde zaman aşımı süresi çok olmadığı halde, şehzadelerin hızla büyüyüp serpilmelerinin mantığa uymadığı yolunda değinmeler oldu.

Sosyal medyanın bu hafta toplam değinmede beşinci sıraya yerleştirdiği Öyle Bir Geçer Zaman Ki de, Cemile’nin hamileliği şaşkınlık yarattı. Ayrıca internete kim tarafından sızdırıldığı belli olmayan senaryo duraklarının doğru çıkmaya başlaması izleyiciler arasında üzüntüyle karşılandı. 


Ebru Gündeş  ve Kareem Abdly-Jabbar ne alaka!

Ebru Gündeş ve Kareem Abdyl-Jabbar’ın bu hafta program konuğu olduğu Beyaz Show, toplam değinmede ilk 5’e giremedi ancak konukların birbiriyle alakasız olması sosyal medyada olumsuz değinmelere neden oldu.

Adını  Feriha Koydum’da “tecavüz” sakın ha!

Dizinin bu haftaki bölümünün son sahnesinin Hazal Kaya’nın canlandırdığı Feriha karakterinin başına “kötü şeyler” gelebileceği şüphesi ile bitirilmesi son dönemlerde dizilerde sıkça görülen “tecavüz” olayını akıllara getirdi; sosyal medya bu durumun ihtimal dahilinde olmasını bile eleştirdi.

Ezel’de ölümler tepkilere rağmen devam ediyor!

Toplam değinme sıralamasında sekizinci sırada yer alan Ezel’de sevilen karakterlerin birer birer ölmesi dizinin seyircilerinden olumsuz tepki alıyor. Geçtiğimiz bölümde Tevfik karakterinin de hayatını kaybetmesi, sosyal medyada olumsuz karşılandı. 

Leyla ile Mecnun Behzat Ç.’ye uymadı!

Bu hafta toplam değinmede düşüş yaşayarak dokuzuncu sırada yer alan Behzat Ç’nin yayınlanan bölümünde TRT 1’deki Leyla ile Mecnun dizisiyle ortak sahnelerin yer alması izleyiciler tarafından olumsuz karşılandı. Leyla ile Mecnun dizisinin karakterlerinin olduğu sahnelerin dizinin havasını bozduğu, alakasız durduğu yönünde değinmelerin yapıldığı Behzat Ç.’nin aksine, aynı ortak sahneler Leyla ile Mecnun dizisi izleyicilerinin beğenisini kazandı.

Papatyam ve Real Madrid-Barcolena karşılaşması!

Papatyam dizisinin yeni bölümünün yayın saatinde Real Madrid – Barcelona maçının yayınının çakışması futbol seyircilerinde tepki yarattı. Toplam değinmede 10’ncu sırada yer alan Papatyam dizisi geçen haftalarda da maç saatleriyle çakışmıştı.

Fatmagül’ün yüzünün gülmesi mutluluk veriyor!

İlk başladığı günden beri yüzü bir türlü gülmeyen Fatmagül’ün yüzünün gülmesi sadık izleyicilerini mutlu ediyor. Fatmagül ve Kerim arasındaki yakınlaşma da ilgiyle takip ediliyor.

Yeniler…  Değinmeler…

Bu hafta Şanslı Masa isimli yarışma programı ve Üsküdar’a Giderken isimli dizi yayın hayatına başlayan yeni yapımlar oldu.  Şanslı Masa isimli yarışma sosyal medyada olumlu değinmeler aldı. Yarışmanın “kurgu” olduğu düşüncesi bile olumlu görüşü değiştirmedi, hatta eğlenceli bulundu. Haftalar öncesinden yayınlanmaya başlayan fragmanlarıyla dikkat çeken Üsküdar’a Giderken isimli dizinin çekim tekniğinin farklılığı ve eğlenceli oluşu sosyal medyanın dikkatini çekerken, kast seçimi de başarılı bulundu.

Toplam değinmede de Pozitif değinmede de Show TV lider!

Toplam değinme oranında % 43 ile liste başı olan Show TV, pozitif değinmede de % 51 ile birinci oldu. Toplam değinme sayısında Show TV’yi sırası ile, Kanal D (%38), Star TV (% 7), ATV (% 6) ve TRT (% 3) izledi.