Gündem
05 Nis 2013 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

SOSYAL MEDYADAN FATİH ALTAYLI'YA 'KIYIM' TEPKİSİ!

Habertürk'te Amberin Zaman ve Rahşan Gülşan'ın yazılarına son verilmesi sosyal medyayı karıştırdı

Habertürk’te Balçiçek İlter’in ardından bu kez Amberin Zaman ve Rahşan Gülşan’ın yazılarına son verilmesi üzerine sosyal medyadan, gazetenin genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı’ya tepki yağdı..

Aynı zamanda İngiliz The Economist dergisinin Türkiye temsilcisi olan Zaman, T24’e yaptığı açıklamada işten çıkartılmasına gerekçe olarak “patronaj kararı”nın gösterildiğini söyledi ve “İşten çıkarılmam sürpriz değil. Türkiye’deki mevcut durum ortada” dedi.

Yazılarında Kürt sorunu, insan hakları, Türk – Ermeni ilişkileri ve dış politikaya ağırlık veren Zaman, “aile geçindiren, çocuk sahibi meslektaşlarına” sabır diledi. Zaman’ın yaklaşık bir ay önce, yazdığı yazılar yüzünden gazete yönetimi tarafından uyarıldığı da kaydedildi.

The Washington Post, The Los Angeles Times ve The Daily Telegraph gibi gazetelerin uzun yıllar Türkiye muhabirliğini sürdüren Amberin Zaman, Türk basınıyla ilk kez 2008 yılında Taraf gazetesinde köşe yazarlığına başlayarak tanışmıştı.

Habertürk gazetesi’nin kurulduğu ilk günden beri kadrosunda yer alan ve magazin ağırlıklı yazılar kaleme alan Rahşan Gülşan da Twitter’da hesabından ayrılığı duyurdu.

İŞTE TEPKİ TWEET’LERİ :

@armanayse
@rahsangulsan Aaaa simdi okudum Rahsan. Ankara’da haberdeydim. Hayrola? Seni haberturk’te okumaya alismis biri olarak cok uzuldum

@ezgibasaran
#saymaklabitmez amberin zaman, balçiçek ilter, rahşan gülşan, haluk şahin, ferai tınç, ayşenur arslan, metin münir

@tanselparlak
rahşan gülşan, haluk şahin, ferai tınç, ayşenur arslan, metin münir’in yazamadığı, tv programı yapamadığı ülkeye barış gelmez :(

@belginland
Amberin Zaman Ece Temelkuran Balçiçek İlter,  şimdi de Rahşan Gülşan Fatih altaylı nooluyoo oğlum

@salihlacin
Amberin Zaman ve Rahsan Gulsan olayi cozumsuzlugun ta kandesidir.

@ozgurkse
Gözden kaçmasın Balçiçek İlter, Amberin Zaman ve Rahşan Gülşan’ın işlerine Habertürk gazetesi tarafından son verildi.