Gündem
24 Ara 2016 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:18

Sosyal medyadan 10 bin kişiye soruşturma 3 bin 710 kişiye gözaltı!

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar üzerine hakkında soruşturma açılan 10 bin kişinin olduğunu bildirdi

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Emniyet’in sosyal medyada yaptığı çalışmalar sonucunda açılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi. Bakanlık 3 bin 710 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirterek “Bunlardan 1.656’sı tutuklandı, 1.203’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 84’ünün gözaltı işlemleri devam etmektedir” dedi. Bakanlık ayrıca 10 bin kişi hakkında da soruşturmaların devam ettiğini duyurdu.

10 BİN KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Bakanlık açıklamasında Emniyetin yürüttüğü çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Son 6 ayda Sosyal Medya üzerinden halkı kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne, toplumun can güvenliğine kast eden 3.710 kişi hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan 1.656'sı tutuklanmış, 1.203'ü Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 84'ünün ise gözaltı işlemi devam etmekte olup; 767'si gözaltından serbest bırakılmıştır. Hali hazırda açık kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilen 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli süreç devam etmektedir.”

“EN ÜST SEVİYEYE TAŞINMIŞTIR”

Sosyal medya alanında da terörle mücadelenin sürdürüldüğü söylenen bakanlık açıklamasında “Suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Twitter, Facebook, YouTube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır” ifadeleri kullanıldı.