Gündem
20 Oca 2020 22:00 Son Güncelleme: 21 Oca 2020 09:00

Sosyal medyada Galatasaray- Show Haber depremi! Ece Üner özür diledi, topu taca attı!

Bu akşam Show Ana Haber’de yayınlanan bir haber Galatasaray camiasını ayağa kaldırdı.

  • Galatasaray taraftarı, Ece Üner'in sunduğu Show TV Ana Haber'de FETÖ zanlısı futbolcularla ilgili yer alan haberde Galatasaray'ın adının geçmesinden ancak Fenerbahçe'nin adının hiç anılmamasından rahatsız oldu.

Ece Üner'in sunduğu haberde ceza alan futbolcular için, ''eski Milli futbolcular'' ve ''futbolcular'' kullanılırken, daha önce FETÖ ile adı anılan eski futbolculardan ise Galatasaraylı futbolcular diye söz edilmesi Galatasaray taraftarını çıldırttı.

Galatasaray taraftarı Twitter'da #ShowTvBoykot hashtag’i açarak attıkları onbinlerce tweetle tepkilerini dile getirdi. 

Ayrıca Show TV’nin santralini de telefon yağmuruna tuttu.

Sehven dedi, suçu editörlere attı

Tepkiler üzerine Show Haber spikeri Ece Üner sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Sehven giren haber için mensubu olmaktan gurur duyduğum Galatasaray camiasından özür dilerim. Yapılan editoryal hatada bir dahlim yoktur. Haber içeriğinde yapılan hata yarın düzeltilecektir.

Ne olmuştu?
Eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada, karar çıktı.

Eski menajer Ersin Güreler, antrenör İsmail Şengül ve futbolcu Zafer Biryol, "FETÖ/ PDY Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç ise aynı suçtan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmalarına karar verilerek 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldılar.

İşte o haber ve sosyal medyadaki tepkiler.