Gündem
04 Kas 2013 13:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

SOSYAL MEDYADA BU HAREKETLERİ YAPAN ERKEK YANDI!

Hükümet, internet aracılığıyla aldatılan kadın ve çocuklar için düğmeye bastı.

Sosyal paylaşım sitesi facebook ve sohbet sitelerinde kurulan ilişkiler nedeniyle drama dönüşen hayatlar, hükümeti harekete geçirdi. Sosyal medya aracılığıyla küçük yaşta kızlara yönelik şantaj ve tecavüz Meclis’in gündemine taşındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet ve istihbarat, özel ekip kurarak sosyal medyayı yakın markaja aldı. Bakanlık, internet ortamında insanları tuzağa düşürmeye çalışanlara karşı savaş açtı.

ALDATILAN KADINLAR ŞİKAYET ETTİ

Bakan Fatma Şahin, Bakanlık İletişim Merkezi’ni arayan sosyal medya mağduru çocuk ve kadınların şikayetlerine dikkat çekti. Şahin’in verdiği bilgiye göre, internet üzerinden yaşanan mağduriyetler arasında aldatılma başı çekti. Eşinin kendisini facebook’ta tanıştığı kişiyle aldattığını söyleyenlere psikolojik destek verildi. İnternet kanalıyla tehdit edildiğini ve şiddete maruz kaldığını söyleyenler ise korumaya alındı. Suçlular hakkında yasal işlem yapıldı.

GÜVENLİ İNTERNET ATAĞI

Bakan Fatma Şahin, sosyal paylaşım siteleri nedeniyle mağdur olan, internette tanıştıkları erkeklerin tecavüzüne uğrayan, küçük yaşta hamile kalan çocuklar konusunda ilgili kurumlarla işbirliği içinde olduklarını belirterek, güvenli internet için çalışma başlattıklarını açıkladı. Şahin, "İstismara uğrayanlara yönelik hizmet modelleri geliştiriyoruz. Sağlık, sosyal, ekonomik, psikolojik açılardan her türlü hizmeti veriyoruz. Gerekli durumlarda savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" ifedesini kullandı.

ÇOCUK ANNELERE TAM DESTEK...

Bakan Fatma Şahin, Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa ile "tek taraflı ısrarlı takibin" şiddet olarak değerlendirildiğini belirtti. Şahin, bu eylemler hakkında tedbir kararı alınabilmesinin hükme bağlandığını söyledi. Bakan ayrıca hangi sebeple olursa olsun hamile kalan 18 yaş altı çocukların korumaya alındığını da sözlerine ekledi.