Gündem
02 Kas 2012 18:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:20

SOSYAL MEDYADA BİR İLK! ÜNLÜLER AMERİKAN SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRECEK! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Gazeteciler, sanatçılar, modacılar, edebiyatçılar ve akademisyenler Amerikan seçimlerini değerlendirmek için sosyal medyada bir araya geliyor.

Başkanlık için Obama ve Romney arasında kıyasıya bir seçim yarışı yaşanırken, iki aday arasındaki rekabet sadece Amerika’nın değil bütün dünyanın ilgisini çekiyor. 6 Kasım günü yapılacak seçimlere yaklaşırken Türkiye’de de konuyla ilgili ilginç bir sosyal medya olayı gerçekleştiriliyor.

Gazeteci Hıdır Geviş’in modere ettiği bu etkinlikte, Türkiye’de ilk defa Amerikan seçimleri sosyal medya üzerinden tartışılacak. Twitter ve Facebook üzerinden  canlı ve görüntülü olarak gerçekleştirilecek programa, sosyal medya kullanıcıları interaktif katılım sağlayıp soru sorabilecek, yorum yapabilecekler.

Programda Amerikan’ın farklı kentleri ile Avrupa ve Ortadoğu’nun farklı kentlerine canlı bağlantılar yapılacak. Bunun yanı sıra istanbul’dan da konuklar olacak.  Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş programa Amerika’dan katılacak, Vatan gazetesinden İlhan Tanır ve Sabah USA’dan Nur Özkan Erbat başkent Washington son verileri geçecekler. Grafiker Aram Bogosyan Los Angeles’daki seçim atmosferini tasfir edecek. Bir Wall Street çalışanı olan Kemal Birtek  New York’daki finans  sektörünün adaylara nasıl yaklaştığı ile ilgili değerlendirmeler yapacak.

İstanbul'dan Buket Uzuner Amerikan secimlerini dunyaya yayılan Obama hayranlığı uzerinden degerlendirecek.Yine İstanbul’dan gazeteci Işın Eliçin Amerikan seçimlerinin Türkiye’deki algılanışı ile olası  sonuçlarının 2 ülke ilişkilerini nasıl etkileyeceği konusunda yorum yapacak… Modacı Niyazi Erdoğan  adayların stillerini değerlendirirken, prof Ali Atıf Bir adaylar arasındaki iletişim tarzını ele alacak ve bu tarzı bizdeki politik liderlerle kıyaslayacak. Ressam Karolin Fişekçi adayları bir erkek figürü olarak ele alacak ve birbirleriyle kıyaslayacak. İş kadını Leyla Alaton seçimlerle ilgili küçük detaylardan sözedecek.  İstabul dışındaki illerden de bağlantı olacak: Asistan profesör Füsun Özerdem Muğla’dan Amerikan seçimlerini yorumlayacak.

Amerika ve Türkiye dışında önemli dünya kentlerinden de bağlantılar var. Londra’dan Prof. Alp Özerdem, Paris’den prof. Samim Akgönül, Amsterdam’dan ekonomist Kaan Nazlı, Kopenhag’dan  Zaman gazetesi temsilcisi Emre Oğuz,  Kiew’den Türk Ukrayna işadamları yönetim Kurulu Başkanı Burak Pehlivan ve Moskova’dan Hakan Aksay, Erbil’den gazeteci Rebwar Kerim  bulundukları ülkelerde seçimlerin nasıl karşılandığını ve bu konudaki beklentileri aktaracaklar.

Amerikan Seçim Show’a başka sürpriz isimlerin de katılması bekleniyor.

MEDYARADAR/ÖZEL