Gündem
03 Tem 2013 11:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

SOSYAL MEDYA YAKIN TAKİPTE! DEVLET 'MAVİ ODA'DAN İZLEYECEK!

Gezi olaylarında sosyal medyanın çok etkin kullanılması Ulaştırma Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Ulaştırma Bakanlığı, Taksim Gezi Parkı olaylarının fitilini ateşleyen sosyal medyayı yakın takibe aldı.

Yeni Şafak gazetesinden Kazım Canlan’ın haberine göre bundan sonra sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden yapılan ‘illegal faaliyetler’ bakanlıkta kurulan ’Mavi Oda’yla deşifre edilecek.

Sosyal paylaşım sitelerinin renginin mavi olmasından ötürü bunları takip edecek merkeze Mavi Oda adı verildi. Twitter ve Facebook’ta oluşturulan sahte hesaplar üzerinden paylaşılan ve suç içerdiği düşünülen mesajlar, Mavi Oda’da görev yapacak uzmanlarca tespit edilecek.

HACKER SALDIRILARI ÖNLENECEK

Redhack gibi hackerların kamu kurum ve kuruluşlarına saldırısını engellemek üzere yapılan çalışmalara, gezi olaylarıyla birlikte öne çıkan sosyal medya da dahil edildi. Siber suçlara karşı oluşturulan Siber Güvenlik Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı koordinesinde, Dışişleri Bakanlığı, Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK), TÜBİTAK, MİT , Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın katılımıyla ülkenin Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Eylem Planı konusunda çalışma başlatmıştı.

29 maddelik eylem planını belirlenmesiyle birlikte ilk olarak, 7 gün 24 saat görev yapacak Ulusal Siber Müdahale Merkezi (USOM) kurulması için düğmeye basıldı. Ayrıca yine bakanlık bünyesinde Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (SOMA) oluşturulması içinde girişimler başladı.
Milli Güvenlik Kurulu’nda siberterörle mücadele kararının çıkmasının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinesinde ’siberterör’ kalkanı oluşturulması için çalışma başlatılmıştı.