Gündem
21 Eki 2015 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Sosyal medya paylaşımlarına hapis istemi!

Erzurum'da bir kişi hakkında sosyal medyadaki paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında yer alan beyanıyla ilgili 3 yıldan 13 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı

Erzurum'da bir kişi hakkında sosyal medyadaki paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında yer alan beyanıyla ilgili hazırlanan iddianamede, 3 yıl 3 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ö.B'nin (36), 15 ve 25 Mart'ta Facebook sayfasında iki teröristin ailelerine taziyede bulunmak amacıyla fotoğraf paylaştığını savunduğu belirtildi.

İddianamede, Bulur'un bu eyleminin, "terör örgütü propagandası yapmak" suçuna uyduğu iddia edildi.
Şüphelinin, bir şehit cenazesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerinin ardından, 20 Ağustos'ta bazı basın yayın organında çıkan beyanında "Şimdi artık kimse çocuğunu da askere göndermeyecek, niye göndersin?" ifadesi geçtiği için "halkı askerlikten soğutma" suçundan cezalandırılması talep edildi.

Bu arada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 34 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından Facebook sayfasındaki yorumlarında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçu işlediği iddia edilen şüphelinin 3 yıl 3 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Tutuksuz yargılanan Ö.B. ile ilgili iddianame, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.