Teknoloji
03 Tem 2019 23:41 Son Güncelleme: 04 Tem 2019 00:06

Sosyal medya neden çöktü? Bakanlıktan açıklama!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağları Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta erişim sorunu yaşanıyor...

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağları Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar en çok Instagram, Whatsapp ve Facebook'ta fotoğraf görüntüleyememe nedeniyle şikayette bulunuyor.

Instagram, Facebook ve Whatsapp uygulamalarında kullanıcılar video ve fotoğrafların indirilememe sorunu yaşanıyor. Sorunun kaynağıyla ilgili uygulama yöneticilerinden herhangi bir duyuru yapılmadı. Sorunun TSİ 17:30 civarında ortaya çıktığı sanılıyor. Kullanıcılar Whatapp’ta mesaj gönderebiliyor ancak fotoğraf ve video görüntülenemiyor. Ayrıca Instagram’da akış yenilenemiyor.

Avrupa’da İtalya, İngiltere, İtalya ve Hollanda ülkelerinde de WhatsApp, Instagram ve Facebook’ta erişim sorunu yaşanıyor.  Geçtiğimiz günlerde sosyal medya ağlarında erişim sorunu yaşanmış kullanıcılar uzun bir süre iletişim kuramamıştı.

BAKAN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konu ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulunarak, “Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşanmaktadır. Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir” dedi.