Gündem
17 Ara 2012 14:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

SOSYAL MEDYA KARIŞTI; BUGÜN NE GİYSEM'E NENE HATUN TEPKİSİ!

Nisan ayında Bugün Ne Giysem programı sunucusu Hakan Akkaya'nın söylediği ileri sürülen sözler sosyal medyayı karıştırdı

Show TV'de yayınlanan "Bugün ne Giysem" isimli programda Nene Hatun'a hakaret edildiğini öne süren Erzurumlular, TV kanalı ve program yapımcılarına sert tepki gösteriyor.

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, Erzurumlu kadınlar da basın açıklamasıyla olayı kınadı. Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, özel bir kanalda yayınlanan "Bu Gün Ne Giysem" programında yarışmacıya ''Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin'' diyerek çıkışan Hakan Akkaya'ya sert tepki gösterdi.

Nene Hatun'un "tarihe '93 harbi olarak da geçen 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı sırasında daha yaşını doldurmamış bebeğini ve savaşta yaralanan ölüm döşeğindeki kardeşini bırakıp, Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında kahramanca çarpışarak tarihe adını yazdırdığını" ifade eden Çomaklı, "Şimdi herkes, 'Hakan Akkaya isimli şahsın özür dilemesi sağlanmalıdır' diye düşünüyor. Fakat biz, özellikle 93 Harbi'nde Ermenilerden zulüm görmüş bir memleketin, Erzurumlu Nene Hatun'un torunları olarak, yaşadığı coğrafyanın tarihini bilmeyen, kendilerine ekmek veren bu kapının insanına o zulmü yaşatan milletin torunlarından olan ve eline fırsat geçtiğinde kinini kusmaya çalışan bir zavallının özrünü istemiyoruz, kabul etmiyoruz. Kabul edersek bu yapıdaki kişiler adam yerine konulduklarını zannederek, kendilerine övünç payı çıkarırlar. Yalnız bu tip insanlara bu fırsatları veren TV kanalını şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

NİSAN AYINDA BİR AVUKAT İZLEMİŞ

Çomaklı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Aslen Kütahyalı olan Muhammed Sait Ören isimli duyarlı bir avukat kardeşimiz Nisan ayının sonlarında, 'Bugün ne giysem' isimli programda, Hakan Akkaya denilen şahsiyet, programa katılan yarışmacının kıyafetini eleştirmek için 'buraya nene hatun gibi gelemezsin' diye sözler sarf ettiğini dinlemiş ve 'Erzurumlulardan bir tepki gelmediğini görünce, tarihi değerimize saygısızlık yapıldığını yazarak Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayet etmiş ve Hakan Akkaya hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istemiş. Bu şikayet, sadece Bülent Arınç ve RTÜK'e gönderilmiş. RTÜK de bu program hakkında daha önce iki kere para cezası verildiğine dair matbu bir evrak göndermiş. Bu durum ta Nisan ayı sonlarında meydana gelmiş ve nihayet Aralık ayında ortaya çıkmış."

BOYUNUZU AŞAN HALTLAR YEMEYİN

"Bundan önce de yine kendini bilmez bir şahıs Erzurum kadınına dil uzatmış haddini aşan bir yazı yazmıştı. Anlaşılan o ki; yüce bir dine ve millete mensup Anadolu kadınları onlara hitap etmiyor, edemez de. Bir gün kendi ailelerini yazsalar da nereden geldiklerini ve asaletlerini görsek. Hal ve hareketleri ile birer zavallı oldukları anlaşılan bu garibanlara, Erzurum'un bu yurdun hem kilidi hem anahtarı olan bir şehir olduğunu, kendini bilmez kişilerin ağzına alacakları bir yer olmadığını hatırlatarak şöyle sesleniyoruz 'Sadece Ama Sadece Kendinizi Bilmiyorsanız Bile Haddinizi Bilin, Boyunuzu Aşan Haltlar Yemeyin.'"