Sosyal medya fenomenleri mercek altına alındı! Kıskaç denetimi başladı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu (VDK), sosyal medya fenomeni olarak bilinen kişilere yönelik son yılların en büyük denetimini başlattı. MASAK, suç gelirlerinin aklanması, VDK ise vergi kayıp ve kaçağı yönünden incelemesini sürdürüyor. Fenomenler ile internet üzerinden ticaret yapanlara iki koldan denetim başladı. Fenomenlerin internet satış gelirleri, vergi kayıtları ve banka hesapları tek tek incelenecek.

Sosyal medya fenomenleri mercek altına alındı! Kıskaç denetimi başladı - Sayfa 1

MASAK, Dilan Polat ve Engin Polat soruşturması sırasında ortaya çıkan vahim tablonun ardından, inceleme kapsamını genişletti. Polat çiftine yönelik inceleme sırasında kurum daha geniş bir suç tablosuyla karşılaştı. 

113
Sosyal medya fenomenleri mercek altına alındı! Kıskaç denetimi başladı - Sayfa 2

Bu durum üzerine MASAK, fenomen olarak adlandırılan kişilerin yanısıra, internet veya sosyal medya üzerinden ticaret yapan, gelir elde eden isimlerin tümüne bakma kararı aldı. Kademeli bir incelemenin sürdüğü ve aşama aşama bütün hesapların ve isimlerin gözden geçirileceği belirtildi. 

213
Sosyal medya fenomenleri mercek altına alındı! Kıskaç denetimi başladı - Sayfa 3

VDK ise sosyal medya fenomeni olarak adlandırılan kişileri vergi kaçağı yönünden incelemeye başladı. Polat ailesine yönelik kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturması sırasında, vergi yönünden ciddi bir durumun olduğu ortaya çıktı.

313
Sosyal medya fenomenleri mercek altına alındı! Kıskaç denetimi başladı - Sayfa 4

İnternet üzerinden ticaret yapanların tümü kademeli olarak incelenecek. VDK, bu kişilerin banka kayıtları, kredi kartı harcamaları, kredi kartı gelirleri gibi bir dizi başlıkta incelemesini sürdürüyor.

413