Gündem
25 Haz 2020 09:24 Son Güncelleme: 25 Haz 2020 10:47

Sosyal medya bu ayrılığı konuşuyor! Yanlış "Koç" gitti!

Sarı lacivertlilerde 7 sezonda 14 kupa kazanıp takımı Avrupa şampiyonu yapan efsane coachun gidişi hayal kırıklığı yarattı. Ali Koç'a sert eleştiriler yönelten taraftarlar, “Yanlış ‘Koç’ gitti” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de Zeljko Obradovic'in ayrılığı büyük yankı uyandırdı. Gece yansı açıklamasıyla efsane coachun vedasını duyuran sarı-lacivertli kulübe taraftarlardan tepki geldi.

Başta Başkan Ali Koç olmak üzere Başkanvekili Semih Özsoy ve yönetime eleştiriler yöneltildi. Birçok taraftar Ali Koç döneminde yeni bir üzün­tünün daha yaşandığını vurgulayarak doğrudan doğruya eleştiri getirdi.

Sosyal medyada, “Yan­lış ‘Koç’ gitti!" tepkisi ise dikkatlerden kaçmadı. Birçok taraftarda Haziran 2018 seçimlerden önce Ali Koç’un yaptığı açık­lamaları yayınlayarak o dönemki ayrılık iddiaları için söylenen ‘Gerçek olsa da söy­lenmez’ sözüne atıfta bulunarak sürecin bu şekilde sonlanmasına kızdı.

TAM TERSİ GÖRÜNTÜ

Özellikle son dönemde basketbolda yakalanan başarılar, 2017’deki Avrupa şampiyonluğu ve ‘Dünyanın en güzel takımı’ sloganının doğmasında Zeljko Obradovic’in payı olduğu, tarihi bir figüre yanlış yapıldığı aktarıldı.

Öte yandan, Obra’nın da vedasıyla Ali Koç’un seçim çalışmaları sırasında verdiği sözler ve yaptığı açıklamalarla tam tersi bir görüntü ortaya çıktı.

‘Aykut hocaya çok büyük saygı ve sevgim var. Ancak beklentiler de öyle bir noktada ki’ diyen Koç, tecrü­beli teknik adamla vedalaştı ve son 2 yılda futbol takımı ilk 5’e giremedi.

BİR YILDA BİTİREMEDİ

‘Anahtar teslim coach. Basketboldaki başarıyı futbola da yansıt­mak istiyoruz’ diyerek Obradovic’i öven sarı-lacivertli başkan, söz­leşme görüşmelerini 1 yıl içinde bitiremedi, pandemi sürecinde yollar ayrıldı.

'Siz benim an­lattıklarımı anla­yamamışsınız’ di­yerek Ersun Yanal taleplerine karşı çıkan Ali Koç, sa­dece 6 ay sonra getirdiği Yanal'la sadece 1 yıl çalışa­bildi ve başarısız sonuçlar geldi. (Milliyet)