Gündem
19 Eyl 2016 18:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:32

Şortlu kadına tekme atan saldırgan tutuklandı!

İstanbul’daki bir belediye otobüsünde şort giydiği için hemşireye tekme atan saldırgan Ahmet Çakıroğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı…

İstanbul Maslak’ta hemşireye otobüste ‘şort’ tekmesi atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu, ikinci kez çıktığı mahkemede tutuklandı.

Savcılık, saldırganın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216’ıncı maddesine göre tutuklanmasını istemişti. Söz konusu madde, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu içeriyor.

TCK’nın 216’ıncı maddesinin birinci fıkrası şöyle: “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Savcılık dosyasında bir başka suçlama ise, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemekdi. TCK’nın 115’inci maddesi, bu suç için bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

Saldırgan, savcılık sorgusunda susma hakkını kullandı.

Ayşegül Terzi adlı hemşire, geçen hafta işten evine giderken bindiği otobüste, ‘Şort giyenler ölmeli’ diyerek sözle sataşan Çakıroğlu’nun saldırısına uğramıştı.

Otobüsün demirinden destek alarak kadının yüzüne tekme atan erkeğin saldırısı, kameralara yansımıştı.

Terzi’nin basına konuşması sayesinde duyulan saldırı, kamuoyunda ve sosyal medyada infiale yol açınca saldırgan kısa süre çinde yakalanmıştı. Üsküdar’da yakalanan Çakıroğlu, serbest bırakılınca yine tepkiler yükseldi.

İkinci kez gözaltına alınan saldırgan, polisteki ifadesinin ardından bugün öğle saatlerinde yeniden adliyeye getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlık olarak olayı takip ettiklerini söyledi. “Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanındayız” diyen Bakan Kaya, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne hemşireye her türlü desteğin sağlanması için talimat verdiğini aktardı.