Kültür Sanat
29 Ağu 2022 21:43 Son Güncelleme: 29 Ağu 2022 21:51

Sopranos dizisi oyuncusu Bob LuPone kansere yenik düştü

Tony Ödüllü adaylığı da bulunan Sopranos dizisi oyuncusu Bob LuPone 76 yaşında hayatını kaybetti.

Tony Ödüllü adaylığı da bulunan Sopranos dizisi oyuncusu Bob LuPone 76 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık 40 yıldır MMC Theater için çalışan başarılı oyuncu A Chorus Line ile Tony Ödülü'ne aday gösterilmişti.

Efsane dizi Tony Soprano'da Soprano'ların aile hekimi Dr. Bruce Cusamano rolünü oynamıştı. Dizideki takma ismi 'Cooze'du. Broadway ikonu Patti Lupone'un erkek kardeşi de olan Boby, 3 yıldır pankreas kanseriyle savaşıyordu.

Bob Lupone ilk profesyonel rolünü 1966 yılında Westbury Music Fair prodüksyionu olan "The Pajama Game"de almıştı. Burada Liza Minnelli ile birlikte oynadıktan snora 1968'de Noel Coward'ın Sweet Potato'sunda ardından da Minnie's Boys'ta, The Rothschilds'te ve The Magic Show'da göründü.

Al rolüyle A Chorus Line'da oynayacaktı ancak yönetmen Michael Bennett ona Zach rolünü oynamasını teklif etti. Bu karar Bob için dönüm noktası oldu. Bu rolüyle Tony'ye aday gösterildi, ancak kazanamadı.

1946 yılında Brooklyn'de doğan LuPone, dans eğitimi almıştı. New York Üniversitesi'nde de oyunculuk eğitim alan oyuncu, televizyonda ise birçok popüler dizide yer aldı. 

Sex and The City, Guiding Light, All My Children, The Sopranos bunların arasında en çok dikkat çekenleri oldu.

All My Children'daki rolüyle Daytime Emmy Ödülü'ne aday gösterildi.