Televizyon
28 Ara 2010 18:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

SONUNDA BU DA OLDU; ÇİN'E YARIŞMA İHRAÇ ETTİK!

Bir dönem reyting rekorları kıran ‘Gelinim Olur musun?' tüm dünyayı etkisi altına aldıktan sonra Çin'e de ulaştı.

2004 yılında Türkiye’de yayınlanan ve her bölümünde reyting rekorları kıran ‘Gelinim Olur musun?’ format tüm dünyayı etkisi altına aldıktan sonra Çin’e de ulaştı.

Türkiye’de Semra Kaynana, Gelin Sinem, Damat Ata derken her hafta izleyiciyi ekran başına kitleyen ve haberlerden tartışma programlarına kadar her yere konu olan yarışma sonunda 1,5 milyar nüfuslu Çin’i de karıştırmaya hazırlanıyor...
 
Türkiye’de yakaladığı başarıdan sonra programı dünya kanallarına satmaya başlayan ve şirketi Global Agency’i bu format sayesinde dünya format sektöründe önemli bir yere getiren İzzet Pinto, konu ile ilgili olarak ‘Gelinim Olur musun?’ dünyanın son yıllarda en çok ses getiren formatlarından biri diyebiliriz. Avrupa’dan Ortadoğu’ya hatta Kore’ye kadar yayınlandığı her ülkede inanılmaz bir başarı yakaladı. Bu yarışma ile dünyanın her ülkesinde aynı kaynana krizleri, aşk kıskançlıkları ve kazanma hırsı duygularının olduğunu görmüş olduk. Oğluna düşkün kaynana adayları yaptıkları baskılarla her ülkede olay yarattı. Ancak hiçbir kaynana Semra Hanım kadar ülkeyi karıştıramadı.

Türkiye’deki Semra kaynana fırtınası ise en büyük olaylar arasına girdi. İtalya’da evlenmek üzere olan bir gelin adayının son hafta porno görüntülerinin ortaya çıkması, damat adayının Fransa’da gayri meşru çocuğunun öğrenilmesi, Kore’de yarışmada büyük aşk yaşayan çiftin gelinin son anda vazgeçmesi ile evlillik olamaması gibi enteresan olaylar oldu. Örneğin Hindistan’da bir damat adayının nişanlı olduğu halde sadece ünlü olmak için yarışmaya girdiği öğrenildi. Lübnan’da ise Hristiyan gelin ve Müslüman damadın evliliği aylarca konuşuldu... Çin’de ise kozmopolit yapı sayesinde yine büyük ses getireceğini düşünüyoruz. Dünyanın en çok izlenen yarışmaları arasına giren ‘Gelinim Olur musun?’ ile Çin’e girmek bizim için büyük mutluluk oldu. Çin’in ucuz işçilikle dünya ekonomisini sarstığı bu dönemde biz Çin’e ihracat yaparak bir ilki gerçekleştirdik. Ayrıca Çin’in şimdiye kadar televizyon tarihinde ithal ettiği sadece 5 formattan biri olduk’ dedi ve temsilcisi oldukları diğer formatlar için de Çin ile yakın temasta olduklarını ekledi.
 
GELİNİM OLUR MUSUN? // PERFECT BRİDE Hakkında...
 
12 gelin adayı, 6 damat adayı ve 6 damat annesi olmak üzere 24 kişinin katıldığı format 13 hafta sürüyor. 7/24 kameralarla takip edilen ve ilk haftadan sonra başlayan elemelerle heyecanlanan yarışmada, eğlence, drama, heyecan ve rekabetle içiçe giriyor. Romantizm ve flörtlere gelen kaynana engelleri, gelin adaylarının aynı damat adayını beğenerek kavgaya tutuşmaları, kaynanaların ve gelin adaylarının çekişme halinde olması programı hep heyecanlı tutuyor. Annelerin oğullarına en uygun kızı aradığı yarışmada aşk engel tanımaz derken çoğu zaman dış engellere takılıyor. Özellikle de kaynana engeline... Her hafta SMS’lerle seçilen kaynana gelin adaylarından birini eliyor. Ertesi hafta ise halktan gelen oylarla seçilen gelin kaynana ve oğlunu eliyor. Sona ulaşan adaylar kaynanadan da onay alırlarsa büyük bir düğün ile evleniyor ve müthiş ödüllere kavuşuyor. Annelerin çocuklarına kurdukları baskıdan, kıskançlığa entrikaya ve aşka kadar bir çok farklı duyguyu barındıran ‘Gelinim Olur musun?’ her ülkede farklı olaylarla ses getiriyor. Program şuana 23 ülkeye satıldı ve yayınlandığı her ülkede reyting rekoru kırdı...