Gündem
20 Oca 2011 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

SONSUZ FİLMİNİN BAŞROL OYUNCUSU SERBEST!

"Sonsuz" filminin, oyuncularından Ferhat Gündoğdu serbest bırakıldı... Gündoğdu: "Bana yapılan hakareti kabul etmedim..." dedi.

Şevket Çoruh ve İsmail Hacıoğlu ile birlikte oynadığı "Sonsuz" filmindeki oyunculuğuyla sinema otoriteleri tarafından çok beğenilen ve adından çok söz ettiren Ferhat Gündoğdu, kısa bir süre önce polise rüşvet iddiasıyla tutuklandığı mahkemede yargı önüne çıktı ve serbest bırakıldı.

Oyunculuğunun yanı sıra, iş adamlığıyla da bilinen oyuncunun başına gelenler, TEM otoyolunda şirketine ait kamyona yazılan bir ceza ile başladı. Bir polis memurunun şirketine ait araca ceza yazmasından sonra polise rüşvet vermek istediği gerekçesiyle tutuklanan Gündoğdu, 18 Ocak günü hakimin karşısına çıktıktan sonra, serbest kalarak medyanın sorularını yanıtladı.

Cezaevinin çıkışında içinde yakınlarının da bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan Ferhat Gündoğdu, "Türkiye'de gerçekten insanın özgürlüğünün elinden alınma alışkanlığı hala devam etmektedir. Ben gerek sanat, gerekse cemiyet hayatında bilinen ve sevilen bir kişiyim. Yaşadığım üzücü olayın basına yansıtıldığı gibi rüşvetle hiçbir alakası yoktur.

Rüşvet gibi onursuzluk sayılacak bir suçun bana yakıştırılması beni son derece üzmüştür. Çünkü ben hayatım boyunca hep onurlu yaşadım. Maalesef biz sanatçıların açık konuşması, hakkını savunması bu ülkede emniyet tarafından hakaret sayılmaktadır.

Geçmişte bu ülkede hakaret sayılan fikirlerini açıkça dile getiren sanatçılar cezaevine konulmuş, kimileri de sürgün edilerek elin memleketinde vatan hasreti çekerek ölmüşlerdir. Benim bana yapılan hakareti kabul etmememden dolayı mağdur olmam son derece üzücü bir olaydır.

İnanıyorum ki , bu toplum yapılanların hesabını mutlaka soracaktır. Söyleyeceklerim bu kadardır. Teşekkür ederim" dedi.