Gündem
19 Şub 2011 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

SONER YALÇIN'IN CHP'YE YAZDIĞI MEKTUPTA ADI GEÇEN GAZETECİ MURAT İDE'DEN MEDYARADAR'A AÇIKLAMA!

Bengütürk TV Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürüten Murat İde "Allah hepimizi çamurdan korusun" diyerek bitirdiği açıklamasında neler dedi?

İşte İde'nin Medyaradar'a yaptığı o açıklama...

Merhaba;
Şamil Tayyar’ın, Ülke TV’deki programda okuduğu  ve Soner Yalçın tarafından CHP İletişim Koordinatörü Baki Özilhan’a hitaben yazılmış mektupla ilgili gelişmeler ilginç bir noktaya geldiği için açıklama gereği duydum..
Program saatinde hala  işyerimdeydim.. Çünkü çoook işim var..  Ancak, Sevilay Yükselir’in benim de adımın geçtiği bir mektup üzerine, “ÇETECİ BUNLAR, BENİM NAMUSUMA VE ŞEREFİME DİL UZATTILAR” türünden sözler sarfettiğini duyunca ve bir anlamda canlı yayında iş teklifi almış olduğumdan (çünkü hiç haberim olmadı böyle bir iş hazırlığı ya da teklifinden) ben de telefonla bağlandım.. Sağolsun Ülke tv deki arkadaşlar, bu imkanı sundular..
MESELENİN BENİM AÇIMDAN İKİ BOYUTU VAR..BİRİNCİSİ;
- Soner Yalçın’ın ODA TV’sinde Sevilay Yükselir ile ilgili bazı yayınlardan, (ki bunlardan birinden haberdarım) Sevilay’dan daha çok rahatsız olduğumu ifade etmeliyim..Nitekim Bodrum ile ilgili yazının ardından Sevilay’ın ilk aradığı insan da benim..Onu sakinleştirmek ve teselli etmek bana düştü.. Böyle zor bir anda akla ilk gelen dost olmak benim için önemli.. Teselli etmeye çalıştım ama Sevilay’dan daha da kızgındım..
Ancak daha sonrasında, Sevilay Yükselir’in yılbaşı gecesi gittiği bir eğlencede sanatçı Fedon tarafından 10.Yıl Marşı’nın okunmasına ilişkin yazısına sitem eden bir yazı kaleme alıp, Facebook’taki sayfamda paylaştım.. O yazı, Oda Tv tarafından da alınıp yayınlandı.. Yazı şöyle bitiyordu; SEVİLAY, BEN HAYATTA İKİ KİŞİYE CİCİ DİYE HİTAP EDERİM.. BİRİ SENSİN..  VE 10.YIL MARŞINA IRKÇI-FAŞİST MARŞ DİYEREK,, ŞAN VE ŞÖHRET İÇİN BU KADAR KIRIP DÖKEREK,, GÖNLÜMDEKİ CİCİYİ YARALAMAYA HAKKIN YOK”
Bunlar bir dostun kaleminden dökülen satırladı.. Sevilay benim için önemliydi..En dar günde bana el uzatan bir dostumdu.. Ancak,bu yazı Oda Tv’de,yani Sevilay’ın sorunlu olduğu bir yerde kullanılınca,kıyamet koptu ve benim adım “SİZ ÇETESİNİZ”e çıktı.. Önemsedim.. İki dost arasında korunması gerekeni koruyarak Sevilay ile mesajlaştım.. Ama Sevilay’dır,iyi tanırım, bazen freni boşalmış kamyon gibi olur.. Tüm hakaretlerine karşılık şu yanıt da ısrarlıyım; SEN NE DERSEN DE, BEN DİYEMEM.. ÇÜNKÜ EŞİN MUSTAFA DA ARKADAŞIM.. VE BEN ONUN GURURUNA DOKUNAMAM..
Tüm bunların ardından Şamil Tayyar’ın açıkladığı mektupla ilgili olarak beni ve birçok ismi,BUNLAR BENİMLE UĞRAŞAN BİR ÇETE VE BU İSİMLERİN BİR ARAYA GELMESİ TESADÜF DEĞİL.. BUNLAR ORGANİZE diye tanımlayınca söz konusu televizyon programına bağlandım.. ve şunu söyledim;
“SEVİLAY’I 20 YILDIR TANIRIM.. VE ONUN NAMUS VE ŞEREFİNE LAF EDECEKLEİN KARŞISINA, EŞİ MUSTAFA’DAN BİLE ÖNCE DİKİLİRİM.. BUNU DA EN İYİ SEVİLAY’IN BİLİYOR OLMASI GEREKİR..  BİR ÇETE YARATIP ADIMI ARAYA SIKIŞTIRMAK YAPILABİLECEK EN BÜYÜK HAKSIZLIK..”
Namus ve haysiyet önemli..O yüzden meselenin bu boyutuyla girdim konuya.. Gelelim ikinci boyutuna;
Soner Yalçın ile Ufuk Güldemir döneminde birlikte çalıştık.. Haber Müdürlüğümü yaptı.. Kendisi de bilir ki,, en çok çalışan ama kendisi tarafından en çok ezilen muhabirdim.. Bana haksızlıklar etti.. 1999’da yollarımız ayrıldıktan sonra bir daha birlikte çalışmadık.. Son olarak da 2002 Dünya Kupası için gittiği Güney Kore’de selamlaştık o kadar.. 9 YILDIR NE GÖRDÜM, NE SESİNİ DUYDUM.. DOLAYISIYLA, ORGANİZE İŞLER YAPABİLMEK İÇİN TEMAS GEREKİR SANIRIM.. :))
ÖNCELİKLE,, İYİ BİR YAYINCILIK YAPMAK İSTERKEN BENİ DE DÜŞÜNMÜŞ OLDUĞU İÇİN KENDİSİNE TEŞEKÜR EDERİM..  MEKTUPTA ADI GEÇEN İSİMLER BİRARAYA GELSE,, SANIYORUM TÜRKİYE’NİN EN ETKİLİ EKRANI VÜCUDA GELİR.. ANCAAAAK;
BANA BÖYLE BİR İŞ TEKLİFİ YAPILMADI..  PROGRAMDA MODERATÖR Turgay kardeşim, “teklif gelseydi ne yapardınız?” diye bir soru sordu..Yanıtım “etmezdim” DEĞİL,, “DAHA İYİ ŞARTLARDA SANA BİR TEKLİF GELSE NE YAPARSAN ONU YAPARDIM” oldu.. Daha net yanıtı buradan vereyim; BÖYLE BİR KADROYLA ÇALIŞMAKTAN KEYİF ALIRDIM.. (Bazı isimlerle ilgili fikri haklarım saklı kalmak kaydıyla:)
Soner Yalçın bir teklifle ilgili olarak belli ki kafa yorup, çalışıp bir liste hazırlamış.. Ve itiraf ediniz ki sevgili meslektaşlarım, kıskandıracak bir kadro.. (fikri pozisyonlarını bir kenara bırakın, (birkaçı hariç) meslekte kendini ziyadesiyle kanıtlamış isimler..)
Sonuçta meslek hayatımda bir ilk yaşadım ve “CANLI YAYINDA İŞ TEKLİFİ ALDIM.” Bu benim için bir ilk.. Ama benim için ilk olan bir başka şey; İNSANLARIN,, BÖYLE BİR KONUYU  BU KADAR ÇARPITARAK VE YİNE KENDİLERİNDEN BAHSEDİLİYOR OLMASININ TADI İÇİN TÜM DEĞER VE İZANLARINI HARCAMALARINA TANIKLIK EDİYOR OLMAKTIR..
Aralarında daha önce Genel Yayın Yönetmenliğimi yapan Mehmet Tezkan’ın da bulunduğu bu kadro ile çalışmak keyifli olurdu.. Ancak, şu an BENGÜTÜRK TELEVİZYONU GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ görevim sürüyor.. Kısa sürede iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum.. Daha iyisini yapmak için de çoook işim var..  Vesileyle Ülke tv’deki arkadaşlara imkan sundukları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah hepimizi çamurdan korusun diyor,, iyi çalışmalar diliyorum.. Selametle..

Murat İde



MEDYARADAR/ÖZEL