Gündem
16 Kas 2012 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

SONER YALÇIN MAHKEMEDE İSYAN ETTİ; SIRA ÇOCUKLARIMIZA MI GELDİ?

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı OdaTV davasının 14. duruşması devam ediyor.

Hanefi Avcı'nın savunmasının ardından tutuklu sanık gazeteci Soner Yalçın savunmasını yaptı.

 "BİZİM DE DİL SORUNUMUZ VAR"
 
Cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine dikkat çeken Yalçın, "KCK davası tutuklulukları açlık grevi yaparak dil sorunlarını çözdüler. Ancak bizim de dil sorunumuz var. Oda tv savcıları düşünce özgürlüğü dilini anlamıyorlar" dedi. İddianamede kara propaganda yapmakla suçlandığını, buna örnek olarak ise yazdığı haberlerin iddianameye eklendiğini söyleyen Yalçın, "Savcılar haberin doğruluğuna bakmıyorlar ki. Sosyal bilimi bilmeyen savcı iktidara muhalif haberleri suç saymaktadır" dedi.
 
"TÜBİTAK'I AFFETMEYECEĞİM"
 
TUBİTAK'ın yazdığı raporlarla kurnazlık yaptığını ve kafa karıştırdığını söyleyen Yalçın, "TUBİTAK'ı affetmeyeceğim. Ülkem benden kitaplar yazmamı beklerken, teknik hukuk anlayışınız yüzünden gece gündüz TÜBİTAK raporuna çalışıyorum." diye konuştu.
 
"ÇOCUKLARIMIZI KARIŞTIRMAYIN"
 
Mahkemenin, TUBİTAK'a ek raporda cevap vermesi için Müyesser Yıldız'ın bilgisayarında işlem yapan 'İlim' isimli kullanıcıya ilişkin soru sorduğunu ve burada sorulan 'ilim isimli kullanıcının' Müesser Yıldız'ın oğlu İlim Uğur'un oldugunu belirten Yalçın, "Biz cezaevinde yatarız önemli değil. Ama çocuklarımızı karıştırmayın. Sıra çocuklarımıza mı geldi? Neden herkes bize düşman? Ne istiyorsunuz bizden biz bittik sıra çocuklarımıza mı geldi?" dedi.
 
Savunmasının son kısmında davanın Ergenekon davasıyla birleştirilme talebine ilişkin de yorum yapan Yalçın, "Yanlış hatırlamıyorsam Hanefi Avcı o davada tanık. Şimdi hem tanık hem sanık mı olacak aynı davada?" ifadelerini kullandı