Gündem
28 Şub 2011 08:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

SONER YALÇIN CHP İLE HAYDAR BAŞ ARASINDA ARABULUCULUK MU YAPTI?

Ergenekon tutuklusu gazeteci Soner Yalçın'ın CHP ile Haydar Baş'ın partisi BTP arasında aracılık yaptığı iddia edildi..

Ergenekon tutuklusu gazeteci Soner Yalçın ile Haydar Baş’ın lideri olduğu BTP yöneticilerinin, eski CHP lideri Deniz Baykal’ın tarikatlarla ilgili bütünleşme projesi kapsamında ittifak görüşmesi yaptığı iddia edildi.

Oda TV’de yapılan aramalarda da, “Haydar BAŞ ilk yayınà Temmuz- Ağustos çek” ve “Haydar BAŞ 2. Yayınà 45 bin + KDV (Nakit)” şeklinde notlar bulunması üzerine savcılığın Oda TV ile bu parti ve yayın organları arasındaki para hareketlerini de sorguladığı öğrenildi.

Star Gazetesi'nin haberine göre; İttifak ve para trafiğine ilişkin sorgulanan Soner Yalçın’ın bu notları “Reklam görüşmesiyle alakalı fiyatlardır. Reklam vermediler” diyerek kendini savunduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturmasında yapılan teknik takibe takılan görüşmelerde ve operasyonda ele geçen belgelere göre, CHP’nin yanı sıra BTP gibi partilerden Cem TV gibi medyaya kadar seçim ‘ittifakı’ görüşmeleri yapıldığı iddia edildi.

İTTİFAK TEKLİFİ HAYDAR BAŞ’TAN GELDİ

Oda TV’nin Beyoğlu Gümüşsuyu’nda bulunan merkezinde gerçekleşen ittifak toplantısına Soner Yalçın, Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Muharrem Bayraktar ve BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil katıldı.

Görüşmenin başında Selim Kotil “Şimdi ne yapabiliriz bi defa şu bir yani bir araya gelmemiz lazım oturup konuşmak lazım yani bu seçim ittifak kurma... ortak programlara çıkmak bazı fikir alışverişinde bulunmak yani şuanda ülke gidiyor” diyor.  Kotil konuşmasının ilerleyen bölümlerinde “Haydar Bey’i görüyorsunuz... Ya birbirimize destek olalım” ifadelerini kullanıyor.

Soner Yalçın bu ittifak çağrısına “Siz ne istiyosunuz...” sorusuyla karşılık veriyor. Bu sefer söze Muharrem Bayraktar giriyor ve “Yani Haydar Beyi prensipte böyle sahiplenme noktasında sizden adım bekleriz” diyor. Savcının sorgusunda kendisine bu ittifak görüşmeleri sorulan Yalçın’ın, “Seçim ittifakı konusu da Baykal’ın tarikatlarla ilgili bütünleşme projesi vardı, bunlarda bu kapsamda böyle bir şeyin olup olamayacağını sordu” dediği kaydedildi..