Gündem
18 Oca 2013 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

SONER YALÇIN: BEN BİRAND'IN PALTOSUNDAN ÇIKTIM!

Soner Yalçın, Medya Mahallesi'ne telefonla katılarak Mehmet Ali Birand'ı anlattı. VİDEO

Türkiye’deki pek çok gazetecinin Birand’ın paltosundan çıktığını söyleyen Yalçın, “Televizyon haberciliğini ben Birand’dan öğrendim. Bu yüzden ben de kendimi Birand’ın paltosundan çıkmış olarak görürüm” diye konuştu.

Yalçın, 1990’ların başında Türkiye’de büyük bir korku iklimi olduğunu hatırlatarak Can Dündar’la birlikte kontrgerilla, Deniz Arman’la birlikte faili meçhuler, Çiğdem Anad’la birlikte Aleviler dosyalarını hazırladıklarını ve bütün bunların öncülüğünü Birand’ın yaptığının altını çizdi.

Mehmet Ali Birand’ın bir put yıkıcısı olduğunu belirten Yalçın, Birand’ın Türkiye’de konuşulmayan, üzerine gidilmeyen konuları korkusuzca gündeme getirdiğini söyledi.

İŞTE O ANLAR : VİDEO

Yalçın, Birand’ın bir ekol ve son öğretmen olduğuna değinerek , “Ben bütün kitaplarımı Birand’a “Sevgili Öğretmenim” diye imzaladım ve tüm konuşmalarımızda kendisine Öğretmenim diye hitap ettim” dedi.

Soner Yalçın, Birand’ın 2 yıllık hapislik hayatı boyunca kendisini hiç yalnız bırakmadığını ifade etti.

Son telefon konuşmalarını Pazartesi günü yaptıklarını söyleyen Yalçın, Birand’ın kendisini hep TV ekranlarına çıkarmak istediğini, son konuşmalarının konusunun da bu olduğunu belirtti.