Politika
11 Ağu 2020 11:57 Son Güncelleme: 11 Ağu 2020 12:38

SONAR'ın anketi belli oldu! Muharrem İnce bugün parti kursa yüzde kaç alacak?

Anket şirketi SONAR, parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce'yle ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Ankette partilerin oy oranı ve gündemdeki diğer konularla ilgili veriler de yer aldı.

Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu SONAR araştırma şirketi, aboneleri için üç ayda bir hazırladığı siyasi gündem araştırma raporunu açıkladı.

Araştırmada, Türkiye'nin gündeminde olan, koronavirüs salgını, dış politika, Muharrem İnce'nin parti kurması ve seçimlerle ilgili vatandaşların görüşleri soruldu.

KORONAVİRÜS SÜRECİ

Araştırmada "Sizce hükümet Koronavirüs konusunda başarılı mı olmuştur, başarısız mı olmuştur?" sorusuna vatandaşların yüzde 60,2'i başarılı, yüzde 26,8'i başarısız bulduğunu söyledi.

 

DIŞ POLİTİKA

Gündemdeki sıcak konulardan birisi de dış politika... "Sizce hükümet Türkiye’nin dış politikasında (Suriye, Libya ve diğer konular) başarılı mıdır, başarısız mıdır?" sorusuna ise vatandaşların yüzde 52,8'i başarılı, yüzde 33,5'i başarısız bulduğunu kaydetti.

 

MUHALEFET PARTİLERİ BAŞARILI MI

Anketin en çarpıcı noktalarından birisi ise vatandaşların muhalefet partileri hakkındaki düşünceleri oldu. Anket sonuçlarına göre muhalefet partilerini başarısız bulanların oranı yüzde 62, başarılı bulanların oranı yüzde 19, kısmen başarılı bulanların oranı ise yüzde 13 olarak ölçüldü.

 

BU PAZAR SEÇİM OLSA…

Ankette yer alan "Bu Pazar günü bir genel seçim (Milletvekilliği seçimi) olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?" sorusunun yanıtı ise şöyle ölçüldü:

AKP: Yüzde 39.8

CHP: Yüzde 27.2

MHP: Yüzde 11.3

İYİ Parti: Yüzde 10.4

HDP: Yüzde 8.3

Diğer: Yüzde 3

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ise isim verilmeden açık uçlu soru soruldu. Erdoğan yüzde 41.5 çıkarken Ekrem İmamoğlu yüzde 9.1, Meral Akşener yüzde 7.2, Muharrem İnce yüzde 6.8, Selahattin Demirtaş yüzde 6.4, Mansur Yavaş yüzde 6.3, ‘Fikrim yok’ diyenler ise yüzde 12.8 çıktı.

 

İNCE PARTİ KURARSA…

Siyasetin en çok tartışılan konulardan birisi ise Muharrem İnce'nin kuracağı konuşulan yeni parti... İnce, parti kurarsa oy veririm diyenlerin oranı yüzde 15.8, vermem diyenlerin oranı ise yüzde 72.3 oldu.