Son seçim anketinde yüzde 1'lik fark çok konuşulacak! Mansur Yavaş muhalefetin adayı olursa...

2023 seçimleri için geri sayım sürerken son yayımlanan seçim anketinin sonuçları dikkat çekti. 26 ilde gerçekleşen anket çalışmasının sonuçlarına göre muhalefetin olası cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş'ın en yüksek oyu aldığı görüldü. Seçimin ikinci tura kalması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yavaş arasındaki yüzde 1'lik puan farkı ise dikkat çekti. İşte çok konuşulacak son seçim anketinin sonuçları ve liderlerin oy oranları...

Son seçim anketinde yüzde 1'lik fark çok konuşulacak! Mansur Yavaş muhalefetin adayı olursa... - Sayfa 1

2023 seçimleri için bir yıldan az bir süre kalırken, anket şirketleri de çalışmalarına hız verdi. Şirketler, peş peşe yaptığı çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaşırken, son olarak Asal Araştırma haziran ayı anket çalışmasını yayımladı. 

115
Son seçim anketinde yüzde 1'lik fark çok konuşulacak! Mansur Yavaş muhalefetin adayı olursa... - Sayfa 2

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" sorusunun sorulduğu seçim anketinde, muhalefetin adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Abdullah Gül ve Selahattin Demirtaş isimleri yer aldı. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçeneği gösterildi.

215
Son seçim anketinde yüzde 1'lik fark çok konuşulacak! Mansur Yavaş muhalefetin adayı olursa... - Sayfa 3

İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde 3 bin kişiyle yüz yüze ve telefon yöntemiyle yapılarak elde edilen sonuçlar dikkat çekti.

315
Son seçim anketinde yüzde 1'lik fark çok konuşulacak! Mansur Yavaş muhalefetin adayı olursa... - Sayfa 4

ERDOĞAN-YAVAŞ ARASINDAKİ PUAN FARKI YÜZDE 1
Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde Erdoğan'ın karşısında en yüksek oy alan isim Mansur Yavaş oldu. Erdoğan ile Yavaş arasındaki puan farkının ise sadece yüzde 1 olduğu görüldü.

415