Politika
11 Eki 2021 22:00 Son Güncelleme: 11 Eki 2021 22:05

Son seçim anketinde Cumhur İttifakı'na kötü haber!

Özer Sencar'ın başkanı olduğu Metropoll Araştırma, Eylül ayı son anket sonuçlarını açıkladı. Hangi İttifaka daha yakınsınız?" sorusunun sorulduğu anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

Metropoll Araştırma, eylül ayında yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İttifaklarla ilgili anketten çıkan sonuçlar dikkat çekti. Ankete göre Cumhur ve Millet İttifakları arasındaki puan farkı yüzde 8 oldu.

 Araştırmada katılımcılara "Hangi ittifaka daha yakınsınız?" sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 44'ü Millet İttifakı'na, yüzde 38'i Cumhur İttifakı'na yakın olduğunu söyledi. "İki ittifaka da yakın değilim ama Millet'i tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 5, "Cumhur'u tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 2.6 olarak hesaplandı.

 Millet İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 48.7, Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı ise yüzde 40.8 oldu. Millet İttifakı bu oranla yıl başından beri en yüksek oy oranını yakalamış oldu.

 PARTİLERE GÖRE DAĞILIM

 İttifak sorusuna yanıt verenlerin partilere göre dağılımı da hesaplandı. 'Bu pazar seçim olsa AK Parti'ye oy veririm' diyenlerin yüzde 5.6'sı Millet İttifakı'na yakın olduğunu söyledi.

 CHP'ye oy vereceğini söyleyen katılımcılardan yüzde 5.4'ü kendilerini Cumhur İttifakı'na yakın gördüğünü ifade etti. İYİ Partililerden kendilerini Cumhur İttifakı'na yakın gördüklerini söyleyenlerin oranı yüzde 3.2 olarak hesaplandı.

 İşte o anketin sonuçları: