Son seçim anketinde 2. tur senaryosu! Hesaplar yeniden değişti: Yüzde 5 oy alırsa…

Seçimlere 48 gün kala son anketinin sonuçları dikkat çekti. MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, resmen cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın konumunun kritik olduğunu belirtirken çarpıcı 2. Tur değerlendirmesinde bulundu.

Son seçim anketinde 2. tur senaryosu! Hesaplar yeniden değişti: Yüzde 5 oy alırsa… - Sayfa 1

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayımını sürdürüyor. Seçimlere 48 gün kala, cumhurbaşkanı adayları neredeyse netleşirken, partiler de milletvekilliği listeleri üzerinde çalışıyor. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ve ATA İttifakı'nın adayı olan Sinan Oğan'ın 100 bin imza toplayarak resmen aday olmasının ardından seçimin ikinci tura kalıp kalmayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MAK Araştırma Şirketi'nin Başkanı Mehmet Ali Kulat önemli değerlendirmelerde bulundu.

115
Son seçim anketinde 2. tur senaryosu! Hesaplar yeniden değişti: Yüzde 5 oy alırsa… - Sayfa 2

SON SEÇİM ANKETİNDE KARARSIZ SEÇMEN YÜZDE 8

Sahada yaptıkları seçim anketinin sonuçlarını paylaşan Kulat, son araştırmaya göre yüzde 8'lik bir kararsız seçmen olduğunu söyledi.

215
Son seçim anketinde 2. tur senaryosu! Hesaplar yeniden değişti: Yüzde 5 oy alırsa… - Sayfa 3

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Öztürk, seçime 20-25 gün kala kararsız seçmenin özellikle muhalefet öne çıkıyorsa kararını çekinmeden söyleyeceğini belirtti.

315
Son seçim anketinde 2. tur senaryosu! Hesaplar yeniden değişti: Yüzde 5 oy alırsa… - Sayfa 4

HDP SEÇMENİ HÜDA PAR'I GÖRÜNCE...

HDP seçmeninin kendisine en uzak parti olarak HÜDA PAR'ı gördüğüne dikkat çeken Öztürk, "Ben Cumhur İttifakı'nın bu getirileri ve götürüleri yeterince okuyamadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

415