Politika
08 Eyl 2022 07:39 Son Güncelleme: 08 Eyl 2022 07:41

Son MYK’da konuşulanlar ortaya çıktı! ‘Erdoğan, Peker’in iddiaları ile ilgili…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son katıldığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında konuşulanlar ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasaları Kurumu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlı isimler Serkan Taranoğlu ve Kormaz Karaca’ya ilişkin “rüşvet ve yolsuzluk” iddialarını paylaştı. Söz konusu paylaşımın ardından iddiaların taraflarından açıklamalar geldi.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, Peker’in iddiaları AK Parti’de de “rahatsızlık” yarattı. Milletvekilleri, “söz konusu iddialar ile ilgili 2023 seçimleri için sahada yaptıkları çalışmalar sırasında kamuoyundan tepki gördüklerini” parti yönetimine iletti. “AK Parti’de siyaset yapan herkes zan altında kalıyor. Bu iddialar partimize zarar veriyor” diyen milletvekillerinin serzenişlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son katıldığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında parti yöneticileri de dillendirdi.

‘ADAY YAPILMAYACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da AK Partililerden gelen bu eleştirilere, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca’yı kastederek “İki ismin de istifasını istedim, gereğini yaptık” karşılığını verdiği kaydedildi.

Ayrıca Taşkesenlioğlu’nun “2023 seçimlerinde bir kez daha Erzurum’dan aday yapılmayacağı” da iddia edildi.