Politika
17 Oca 2023 07:12 Son Güncelleme: 17 Oca 2023 07:14

Son kulis canlı yayında geldi! İşte Erdoğan’ın seçim tarihini açıklayacağı gün…

Türkiye'nin gözü, Haziran'da yapılması beklenen seçimlerde. Seçim tarihi ile ilgili birçok kulis bilgisi gelmeye devam ederken, son kulis bilgisi de tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'den geldi.

tv100 ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı'nda erken seçim kulisleri masaya yatırıldı. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs'ta seçim yapılacağı açıklamasında bulunacağını belirtti.

Gürel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması'ndan seçim için "14 Mayıs tarihi olabilir" dediğini hatırlattı.

tv100.com yazarı Fuat Uğur da, MHP'li bir vekille görüşmesini aktardı. Uğur MHP'nin de 14 Mayıs'a sıcak baktığını söyledi. Uğur siyasi partilerin kendilerini 14 Mayıs'a göre hazırlaması gerektiğini belirtti.

Gürel, HDP'nin bir kanadının AK Parti ile temasa sıcak baktığını söyledi. Gürel, bu kanadın halen HDP'nin yönetiminde olduğunu Selahattin Demirtaş'tan farklı olduğunu belirtti.

Gürel, "AK Parti MYK sunumundan ay sonuna kadar istifa edecek il başkanlarının belli olacağı, belediye başkanlarının da milletvekili olabilmek için istifa edeceğini ancak bu sayının 5’i geçmeyeceğine yönelik bilgim var" dedi.

İşte o açıklamalar…